Traditiile mesei de Pasti nu ar trebui afectate de restrictiile alimentare sau bugetare. Acestea ne reapropiem de familie si de prieteni, dar, nu in ultimul rand, transforma sarbatorile intr-un adevarat festival culinar.
Dintre preparatele traditionale de primavara, drobul este dintre cele cu un gust inegalabil si care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Pasti.
Ingredientele principale pentru acest preparat traditional romanesc sunt: maruntaiele de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), verdeturi (ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi, leustean), oua (crude si fierte). Insa, poate fi preparat si din alte tipuri de carne sau chiar si doar din ingrediente vegetale.
Asadar, noi va propunem 10 retete de drob pe care sa le incercati pentru masa de Pasti. Alegeti voi reteta care vi se potriveste cel mai bine:
3. Drob de ghebe si oua de prepelita
5. Drob moldovenesc din ficat de pasare
6. Drob de miel cu ceapa verde
8. Drob de curcan cu usturoi verde
Sursa foto: ziuaconstanta.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii