Atunci cand gatiti sfecla trebuie doar sa spalati bine radacina cu ajutorul unui burete aspru sau o periuta si apoi curatati coaja. In functie de reteta pe care urmeaza sa o faceti puteti fierbe sfecla si cu coaja, apoi se va curata mult mai usor.
Sfecla rosie poate fi fiarta sau coapta si poate fi pregatita in foarte multe retete. La noi cea mai populara este salata de sfecla rosie, cu chimen si hrean, dar si supa de sfecla rosie sau facuta la aburi pe post de garnitura este delicioasa.
Sucul de sfecla este foarte sanatos sa fie consumat asa crud, dar in bucatarie il puteti folosi si pe post de colorant. La sosuri si chiar si la deserturi puteti folosi sfecla si in acest scop Atunci cand gatiti cu sfecla este indicat sa purtati manusi pentru ca acesta coloreaza rapid pielea si daca aveti de mers undeva mainile vostre nu vor arata foarte bine.
Iata mai jos cateva sfaturi pentru patru dintre cele mai des intalnite metode de gatire a sfeclei rosii: Fierberea sfeclei: la fierbere nu e nevoie sa curatati sfecla. Trebuie doar sa indepartati frunzele, iar daca doriti sa se faca mai repede puteti sa o taiati in bucati mai mici. Sfecla se pune in apa atunci cand aceasta fierbe deja. Lasati-le 15-20 de minute pana cand se inmoaie un pic si intra usor furculita. Scurgeti apoi apa si curatati-le de coaja. Le puteti apoi taia rondele sau cubulete in functie de reteta pe care urmeaza sa o pregatiti. Coacerea sfeclei rosii: mai intai curatati sfecla de coaja si apoi taiati-o in cuburi. Incalziti cuptorul si puneti bucatile de sfecla pe o folie de aluminiu cu putin ulei de masline si condimente la alegere. Acoperií cu o alta bucata de folie si faceti un pachetel astfel incat sa nu iasa aburii. Se pune pachetul astfel format in cuptorul incins. Folositi cand e gata la salate sau ca si garnitura. Puteti face chiar si un piure. Sauté de sfecla rosie: incalziti intr-o tigatie o lingura de ulei de masline si puneti in cratita sfecla taiata cubulete. Amestecati des sa nu se arda, dupa cateva minute puneti o cescuta de apa si acoperiti cu un capac. Lasati sa se inabuseasca 5-10 minute. Sfecla coapta la aburi: sfecla coapta la aburi este cea mai sanatoasa. Este fara adaos de grasime si isi pastreaza mai bine textura decat sfecla fiarta. Folositi-va de un vas special pentru gatit la aburi sau improvizati cu ajutorul unei site metalice. Curatati sfecla si taiati-o cuburi sau felii si lasati la aburi cam 15 minute. Verificati cu o furculita cand e gata.
Incearca retetele cu sfecla rosie de pe culinar.ro.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii