Dupa ce ati cumparat vinetele, este ideal sa le si pregatiti. Sunt mult mai gustoase cat sunt proaspete. Puteti totusi sa le tineti la rece cateva zile si abia apoi sa le gatiti.
Cand le gatiti este foarte important sa urmati cateva reguli stricte. Nu le taiati decat chiar inainte de a le gati pentru ca se oxideaza si vor capata o culoare maronie destul de urata.
Bunicile noastre ne-au invatat ca e bine sa le feliem si sa le lasam cu sare un timp, inainte de a le gati, pentru a elimina din amareala. Vinetele de astazi nu mai au acest gust asa ca nu e nevoie sa faceti aceasta operatiune. Totusi daca vreti sa le prajiti atunci e bine sa le sarati, pentru ca astfel nu vor absorbi ulei. Nu folositi instrumente din aluminiu, pentru ca acestea se vor oxida...de fapt e mai bine sa evitati orice fel de instrumente din metal atunci cand gatiti vinetele. Cele mai populare retete cu vinete sunt: salata de vinete, musacaua greceasca sau ratatouille provensal. Si obisnuita salata de vinete o puteti combina cu mirodenii orientale si tahni pentru a obtine un delicios baba ghanoush.
Vanata este o leguma extraordinara nu doar pentru ca e gustoasa si poate fi pregatita intr-o multime de feluri, dar si pentru proprietatile sale si efectele sale asupa organismului. Consumul sucului de vinete spre exemplu ajuta la reducerea colesterolului si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii