Desigur ca puteti alege sa cumparati nuci gata curatate si ambalate din marile magazine. In acest caz alegerea va fi mai simpla, insa trebuie sa stiti ca nucile proaspat curatate au o cu totul alta aroma decat cele care stau ambalate in plastic poate de cateva luni bune. In plus e mai bine sa nu aflam prea multe detalii despre conditiile in care au fost procesate sau depozitate.
Cu alte cuvinte in cele ce urmeaza voi insista mai mult pe modul in care trebuie alese nucile cu coaja. Aceste sfaturi va pot fi de folos si atunci cand culegeti si selectati nucile, nu doar cand mergeti la cumparaturi.
Evitati nucile care au coaja moale, mult prea uscata sau sparta. Cu cat sunt mai uscate cojile cu atat sunt nucile mai vechi. De asemenea nucile a caror coaja este mai inchisa la culoare au fost mai mult timp expuse la soare si vor avea o aroma mult mai pregnanta. Coaja nucilor trebuie sa fie casanta, sa se sparga usor.
Exista un soi de nuci care sunt mai mari decat cele obisnuite. Acestea sunt foarte gustoase si au coaja foarte subtire.
Daca sunt prea usoare nucile, inseamna ca miezul a fost mancat de insecte sau s-a stafidit. Nucile cu coaja pot fi pastrate in loc racoros si aerisit pana la un an.
O jumatate de kg de nuci cu coaja ar trebui sa rezulte in circa 200 g miez de nuca.
La pastrare trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca datorita continutului ridicat de ulei nucile se pot rancezi foarte repede. Miezul de nuca e bine sa il tineti intr/un recipient sigilat, la rece. Puteti sa le puneti chiar si la congelator.
Uleiul de nuca este exceptional. Este un pic mai scump decat alte uleiuri, dar este ideal pentru salate si preparate reci. Nu se foloseste la preparate calde sau la prajeli. Incercati cateva dintre retetele cu nuci de pe pagina noastra.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii