Atunci cand iti doresti sa faci o pizza buna, trebuie sa ai grija sa alegi doar ingrediente de calitate. Insa, la fel de important este si blatul.
De fapt, avand in vedere ca fara blat nu exista pizza, doar o salata de ingrediente, se poate spune ca blatul este cel mai important aspect din tot procesul de preparare a unei pizza.
Acesta nu trebuie sa fie in niciun caz prea subtire, dar nici foarte gros. Ideal este sa fie si crocant si pufos.
Asadar, iata cum pregatesti cel mai bun blat de pizza:
Se dizolva un cubulet de 25 de grame de drojdie in 250 de mililitri de apa rece, peste care se mai adauga in jur de 50 de mililitri de apa calduta, o lingurita de zahar, un varf de sare si un strop de ulei de masline.
Dupa ce se omogenizeaza, se adauga in jur de 500 - 600 de grame de faina cernuta prin sita, amestecandu-se incontinuu. Aluatul obtinut astfel se framanta pana cand capata elasticitate si incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Timp de o ora se lasa la dospit, la caldura, cu un prosop care sa acopere vasul.
Dupa ce-si dubleaza volumul, se framanta din nou, pe o suprafata pe care a fost imprastiata un pic de faina. Se formeaza o bila si, fara sucitor, doar cu mainile, se intinde aluatul. Atentie la grosime! Asa cum spuneam si la inceput, nu e bine sa fie nici prea supbtire, nici prea gros.
Cuptorul trebuie incins foarte bine, iar inainte de a pune blatul in tava, se intinde in aceasta o foaie de copt. Abia apoi se adauga ingredientele, dupa preferinta, si se lasa la cuptor, la foc mare, maxim 10 minute.
Sursa foto: nonutsfood.tumblr.com
Sura articol: theguardian.com
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii