Oamenii de stiinta au realizat un studiu care intareste dovezile existente asupra beneficiilor oferite de cacao, pe care o prezinta ca o alternativa sanatoasa, in cautarea unei diete bogate in antioxidanti. Desi se stie ca antioxidantii sunt importanti pentru sanatate, nimeni nu cunoaste exact care este cantitatea zilnica necesara unei persoane. Totusi, o cana-doua de ciocolata calda, din cand in cand, poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa ca sa beneficiem de antioxidanti in cantitati mai mari.
Ca sa isi faca o idee exacta asupra continutului de antioxidanti din cele trei bauturi, cercetatorii le-au analizat in cantitati si conditii similare. Bauturile testate au inclus o cana de apa fierbinte cu doua linguri de pudra de cacao; o cana cu apa continand un plic de ceai verde; o cana cu ceai negru si un pahar cu vin rosu.
Analizele finale au aratat ca o portie de ciocolata calda avea cea mai mare concentratie de antioxidanti: aproape de doua ori mare decat vinul rosu, 2-3 ori mai mare decat ceaiul verde si de 4-5 ori mai puternica decat ceaiul negru.
Desi pudra de cacao poate fi savurata calda sau rece, varianta fierbinte elibereaza mai multi antioxidanti, sustin cercetatorii. De asemenea, pudra de cacao poate fi intalnita in diverse preparate cum ar fi prajituri, sosuri, lichioruri si batoane de ciocolata. Dar, daca trebuie sa alegem sursa de antioxidanti, cercetatorii ne sfatuiesc sa optam pentru o cana cu ciocolata. Un baton de 40 de grame contine 8 grame de grasimi saturate fata de doar 0,3 grame cat are o cana cu ciocolata calda.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii