Cele mai bune rosii din lume pentru cele mai bune salate

Cele mai bune rosii din lume pentru cele mai bune salate

Rosiile San Marzano sunt un soi de rosii-pruna (alungite) speciale pentru gatit, avand mai putine seminte si mai multa pulpa, un gust mai dulce si mai putin acrisor, acid. In mod normal, rosiile au 4-5 "buzunare" pline de seminte, rosiile San Marzano au doar 2 astfel de "buzunare". De asemenea, este cel mai celebru soi de rosii din Italia si cel mai cautat pentru sosurile pentru paste. Acestea cresc la baza muntelui Vezuviu, intr-un sol vulcanic foarte bogat. Multe dintre culturile celebre de rosii San Marzano se afla la aproximativ 10 km est de orasul Napoli. In San Marzano, sezonul de cules rosii incepe la inceputul lunii august si se continua pana in septembrie. Plantele sunt foarte delicate, asa ca toate rosiile sunt culese de mana, dupa ce se verifica daca s-au copt. Legenda spune ca primele seminte de rosii San Marzano au fost primite in dar de Regele din Napoli de la Regele din Peru, in jurul anului 1770. Italienii pun aceste rosii la conserva, pentru a le putea pastra cat mai mult, insa, daca dati peste rosii San Marzano proaspete le puteti consuma in salate simple sau taiate in jumatati si bagate la cuptor cu busuioc, sare si ulei de masline. Iata si cateva idei de salate pe care le puteti face cu aceste rosii, daca puneti mana pe ele: Salata de menta cu rosii Salata de leurda cu rosii Salata de fasole boabe cu rosii Salata caprese

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
3
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
4
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia