Dovleceii sunt legumele ideale pentru pregatirea meselor din timpul verii.
Sunt foarte gustosi gatiti proaspeti, in salate, dar si fierti sau gratinati.
In multe mancaruri, gustul lor este imbogatit de cel al cepei, usturoiului si al mararului.
Dintre condimentele care se potrivesc cel mai bine, alege: oregano, telina, patrunjel, menta, dafin sau marar.
Mai jos, am strans 10 retete cu dovlecei pe care sa le incerci in aceasta vara. Insa, inainte de a te apuca de ele, cand mergi la piata alege dovleceii care sunt tari, cu coaja fina, cu o culoare verde frumoasa si evita-i pe cei loviti sau cu pete. Acestia sunt cei mai gustosi si sanatosi.
3. Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
4. Supa crema de dovlecei cu chorizo
5. Supa crema de dovlecei si rosii
6. Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza
7. Souffle de dovlecei cu cascaval afumat si parmezan
10. Dovlecei cu vinete la cuptor
Sursa foto: cooking.nytimes.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii