Ce este Aronia, superfructul antioxidant numit si Hrana Cosmonautilor

Ce este Aronia, superfructul antioxidant numit si Hrana Cosmonautilor

Cand vorbim despre fructe ce contin multi antioxidanti, fructele de padure sunt cele mai laudate. Insa, exista un fruct care are de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau merisorul. 


Acest fruct se numeste Aronia si este rodul unui arbust inrudit cu macesul, care face parte din familia Rosacae. Fructul este mic, de culoare neagra si are gust amar si astringent.


Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul). De asemenea, este si fructul cu cel mai mare continut de vitamina P, care ajuta la fixarea vitaminei C in organism. Acesta este si motivul pentru care Aronia a fost introdusa in dieta cosmonautilor rusi in anul 1959. Astfel, a ajuns sa i se mai spuna si "hrana cosmonautilor".


Chiar daca este originar din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 m, Aronia se cultiva si in Romania, fiind un arbust rezistent la temperaturi scazute si la boli.


Printre beneficiile consumului de fructe Aronia se numara: 


- normalizeaza tensiunea sanguina

- previne si trateaza diferite boli cardio-vasculare, datorita faptului ca sustine elasticitatea si normalizeaza permeabilitatea vaselor sanguine

- scade nivelul hormonilor de stres

- datorita antioxidantilor, are rezultate bune in tratamentul cancerului

- cresc vitalitatea, ajuta la depasirea caderilor nervoase si suprasolicitarii, stimuleaza regenerarea musculara si osoasa, imbunatateste metabolismul

- remediu puternic in raceli, previne infectiile virale si bacteriene

- are efect de purificare al sangelui


Dupa fructele proaspete, sucul de aronia este cel mai indicat pentru cure si tratamente. Acesta pastreaza intacte toate proprietatile fructelor proaspete si este recomandat a se bea inainte de masa, cu 20-30 minute, cate 50 ml de 3 ori pe zi, timp de 20-30 de zile. 


Sursa foto: stayonthehealthypath.com
Sursa articol: stiriagricole.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce