A daurui, in orice moment al anului nu doar de Craciun, poate o la fel de mare bucurie ca si atunci cand primesti un cadou pe care ti-l doresti de mult timp. Pentru a face o bucurie cuiva nu trebuie sa cheltuiesti sume mari de bani. Poti cumpara chiar si o care de la anticariat sau o brosa draguta pe care ai gasit-o la piata de vechituri, atata timp cat stii ca ii va provoca bucurie persoanei careia ii faci cadoul.
La fel ca si in cazul cadourilor, si la almblare poti fi econom si inventiv. De fiecare data cand primesti un cadou desfa cu grija ambalajul, astfel incat sa il poti refolosi. Pe langa faptul ca scapi ieftin mai ajuti si la protectia mediului. Anual se arunca tone de hartie folosita pentru ambalat cadouri. Plasele pemtru cadouri sunt utile, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ambalezi cadoul.
Pentru ambalarea cadourilor dreptunghiulare sau cu o forma regulata poti folosi clasicul ambalaj legat cu o panglica colorata. La acea panglica poti adauga si o mica felicitare sau o crenguta de brad. Daca ai de-aface cu un obiect cu o forma rotunda sau neregulata, atunci apeleaza fie la o cutie, fie la o folie de mai mari dimensiuni pe care o prindeti in partea superoara cu o panglica colorata, ca si cum ai avea o bocceluta. Foloeste insa cu responsabilitate hartia de ambalat si panglicile, mai ales ca nu toate sunt facute din materiale reciclabile. O alta optiune pentru a ambala cadourile de Craciun include si un act de caritate. Poti cumpara cutii confectionate de centrele de zi pentru copii cu dizabilitati, felicitari confectionate de copiii din orfelinate sau alte astfel de ambalaje si mici atentii. Vei face o bucurie atat celui caruia ii faci cadou, dar mai ales celor de la care ai cumparat produsul respectiv si mai e si in spiritul Craciunului. In fine nu uita ca a darui trebuie sa fie o bucurie. Craciun fericit si daruire placuta!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoAceastă rețetă de plăcinte este foarte simplă și aluatul se poate folosi atât de plăcinte sărate, cât și...
Placinte cu Pui si Salsa
Comentarii