Borșul – un ingredient apreciat în bucătăria românească

Borșul – un ingredient apreciat în bucătăria românească

Însă, ceea ce face ciorba să fie „ciorbă” și nu doar o „supă”, așa cum găsim în majoritatea celorlalte țări din Europa, este acel ingredient inedit, cunoscut în bucătăria românească sub numele de borș. Borșul dă gustul acru și fin, precum și acea aromă inconfundabilă pe care o apreciem atât de mult, transformând ciorba într-o specialitate națională, consumată de majoritatea românilor. Borșul este ingredientul potrivit atât pentru ciorbele pregătite în sezonul rece, cât și pentru cele gătite vara. De multe ori, atunci când este frig afară, preferăm o ciorbă mai consistentă și uneori mai grasă, în timp ce vara pregătim ciorbe mai ușoare, cu multe legume și verdețuri, pe care le putem servi chiar și reci, fiind gustoase, hidratante și răcoritoare. Prezent în bucătăria românească din vremuri străvechi, borșul și-a câștigat un loc binemeritat printre preferințele românilor, fiind folosit mai des în Moldova, Țara Românească sau Dobrogea. În Ardeal și Banat, acesta este utilizat mai rar, aici fiind deseori preferate ciorbele puțin sau chiar deloc acrite. O variantă rapidă şi foarte uşor de utilizat este acrirea ciorbelor cu ajutorul borşului pudră. Acesta reprezintă soluția practică, la îndemână, care are numeroase avantaje, fiind un produs sigur, de calitate, mai ales dacă gustul acru a fost obținut prin fermentație naturală.     Avantajele borșului pudră Produsele de tip borș pudră (deshidratat), de calitate, pot avea un profil similar borșului clasic (acid lactic, tărâțe, porumb, etc). Acestea mai pot conține și alte ingrediente uscate natural precum legume și ierburi aromatice, sunt economice, mai ușor de folosit și oferă mereu același gust autentic. La borșul deshidratat, fermentarea nu este continuă și, de aceea, gustul nu se schimbă odată cu trecerea zilelor. Un alt mare avantaj este legat de faptul că folosind borș pudră, ciorba nu se va dilua şi îşi va păstra consistența şi gustul perfect. Datorită proceselor de producție de înaltă performanță asigurate de renumele unei mărci cu tradiție, siguranța alimentară a borșului pudră este garantată pe întreaga durată de păstrare indicată pe ambalaj. În plus, borșul pudră este ușor de depozitat și utilizat. Pe lângă toate acestea, un alt avantaj al borșului pudră este că te ajută să prepari dintr-un singur plic un număr mare de porții. Practic, economic și eficient! Folosind borşul pudră, ai garanţia că vei obține gustul perfect al ciorbei făcute în casă, zi după zi, farfurie după farfurie! Citeste mai multe retete unice pe http://www.retetaperfecta.ro/feluri-de-mancare-1/supe-si-ciorbe-12
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia