Bonurile de masa isi schimba valoarea si 1 Iunie devine zi nelucratoare

Bonurile de masa isi schimba valoarea si 1 Iunie devine zi nelucratoare

Legea pentru modificarea valorii bonurilor de masa a fost promulgata de presedintele Romaniei.

Astfel, in momentul actual, angajatorii pot alege sa mareasca valoarea bonurilor de masa pana la 15 lei. 

Printre motivele expuse de initiatorii proiectului se numara faptul ca valoarea actuala a unui tichet de masa, nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz decenta, valoarea medie a acesteia fiind de 13 lei in sistem de catering.

Pana acum, tichetele de masa romanesti aveau printre cele mai mici valori din UE – 2,13 euro. De exemplu, in Belgia un bon de masa are valoarea de 7 euro, pana si in Grecia are o valoare de 3 ori mai mare ca in Romania.

Chiar si dupa aceasta majorare valoarea tichetelor de masa din Romania va ramane destul de scazuta, dar este un punct de pornire promitator.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai promulgat, miercuri, legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi nelucratoare.

Propunerea legislativa a fost sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti, urmarind sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Sursa articol: mediafax.ro 
Sursa foto: economica.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce