Alcoolul nu este bun pentru sanatate. Insa, doar atunci cand este consumat in exces si devine mai mult decat un obicei inofensiv.
De exemplu, berea iti poate salva viata in cel putin 10 feluri, atunci cand este consumata cu moderatie si, bineinteles, cand este vorba de bere produsa din ingrediente naturale si dupa reteta clasica.
Oamenii de stiinta de la Institutul Mediteraneean de Neurologie din Italia au ajuns la concluzia ca atunci cand consumam zilnic cantitati moderate de bere, riscul de a suferi un infarct scade cu pana la 25%.
In urma consultarii a peste 150 de studii pe aceasta tema, oamenii de stiinta au tras concluzia ca barbatii care beau 2,8 halbe de bere pe zi si femeile care beau 1,4 halbe de bere pe zi au o inima mai sanatoasa decat cei care nu beau bere deloc sau decat cei care fac abuz de aceasta bautura.
Insa, in berea se ascund si mai multe "leacuri".
Iata care sunt beneficiile pe care le aduce aceasta licoare atunci cand este consumata in cantitati moderate.
1. Reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi
Berea este recunoscuta ca fiind un stimulent a bunei functionari a rinichiilor. Insa, cercetatorii finlandezi au efectuat un studiu pe 27.000 de barbati si au ajuns la cuncluzia ca o sticla de bere consumata pe zi reduce cu pana la 40% riscul aparitiei de pietre la rinichi.
De asemenea, alcoolul din bere ajuta la eliminarea calciului aflat in exces in rinichi, care altfel se poate transforma in pietre.
2. Te protejeaza de infarct
Nu orice bere, ci berea neagra si cea de tipul stout, ajuta la diminuarea riscului de a suferi un infarct.
Insa, retineti ca moderatia este secretul, altfel efectul poate fi invers.
3. Te protejeaza de atac cerebral
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca atunci cand bem bere, arterele noastre devin mai flexibile, imbunatatind circulatia sangelui, mai ales la nivelul creierului, impiedicand formarea cheagurilor de sange care cauzeaza atacurile cerebrale.
4. Iti intareste oasele
Nu sunt multi cei care stiu ca berea contine o cantitate mare de silicon, un element chimic care intareste oasele.
Insa, din nou, secretul sta in moderatie. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca in timp ce 1-2 pahare de bere pe zi va reduce semnificativ riscul de a suferi o fractura, atunci cand aceasta cantitate de bere consumata zilnic e depasita, efectul este invers.
Asadar, prea multa bere nu doar ca iti subtiaza oasele, dar creste si sansa de a te impiedica de ceva si de a te alege cu o fractura.
5. Scade riscul imbolnavirii de diabet
In 2011, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca barbatii aflati la varsta a doua care beau 2 pahare de bere pe zi au cu 25% mai putine sanse de a se imbolnavi de diabet.
Studiul a fost realizat pe 38.000 de barbati, iar concluzia a fost ca alcoolul din bere creste sensibilitatea la insulina, un lucru care ajuta la prevenirea aparitiei diabetului. In plus, berea este o sursa buna de fibre solubile, care, la randul lor, tin sub control nivelul de zahar din sange si joaca un rol important in dieta persoanelor care deja sufera de diabet.
6. Reduce riscul instalarii bolii Alzheimer
Studii care dateaza inca de prin anii '70 arata ca oamenii care consuma zilnic bere, in cantitati moderate, au sanse cu 23% mai mari de a evita aparitia unor boli precum Alzheimer sau alta forma de dementa.
Totodata, siliconul din bere, pe care l-am mai mentionat, are si el un rol de protectie asupra celulelor nervoase, protejandu-le de efectul devastator pe care-l poate avea aluminiul odata ajuns in corp, una dintre cauzele declansarii bolii Alzheimer.
7. Berea este un leac pentru insomnie
Toate tipurile de bere stimuleaza producerea de dopamina, o substanta care este prescrisa de doctori celor care sufera de insomnie.
Si, nici macar nu aveti nevoie de un pahar intreg de bere, pentru ca oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca e necesara doar o lingurita de bere pentru a stimula secretia de dopamina din creier.
8. Poate ameliora simptomele cataractei
In cantitati mici, berea este benefica pentru ochi. Antioxidantii din bere incetinesc procesul de degradare a celulelor din globul ocular.
Cataracta apare atunci cand mitocondriile - componentele din celule responsabile cu transformarea glucozei in energie - din celulele cristalinului nu mai functioneaza cum trebuie. Antioxidantii din bere protejeaza mitocondriile, ceea ce inseamna ca un pahar de bere pe zi te va tine departe de olftamolog.
9. Poate preveni aparitia celuleor canceroase
Doi acizi alfa cu actiune anti-inflamatorie, humulones si lupulones, se regasesc in abundenta in hamei. Acestia au proprietatea de a omori bacteriile, iar de curand s-a descoperit ca ar avea si un efect de inhibare a dezvoltarii celulelor cancerigene.
10. Berea te ajuta sa slabesti
In mod surprinzator, berea nu ingrasa (atunci cand este consumata in cantitati decente), chiar daca la noi exista mitul "burtii de bere".
Oamenii de stiinta au descoperit ca berea are un compus numit xanthohumol care are proprietatea de a micsora sansele de a dezvolta sindromul metabolic – o conditie care poate duce de cele mai multe ori la obezitate, tensiune, cantitati mari de zahar in sange si colesterol.
Sursa articol: telegraph.co.uk
Sursa foto: scoopwhoop.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii