Aparatul de gatit SousVide, secretul marilor bucatari – 8 avantaje ale gatitului in vid

SousVide Supreme este primul cuptor cu apa din lume, inventat pentru a aduce tehnica de gatire sub vid in bucatariile locuintelor, dar si ale restaurantelor.


De asemenea, de zeci de ani, aceasta tehnica de gatire in vid (numita Sous Vide) a reprezentat secretul marilor bucatari. Aceasta consta in gatirea alimentelor in pungi vidate si scufundate intr-o baie de apa mentinuta la o temperatura constanta, fara a fi necesara supravegherea cuptorului.


Astfel, orice tip de carne (vita, porc, miel sau pasare) este ideala pentru gatirea in vid, dar si aproape orice fel de legume, fructe sau oua, creme si sosuri.


Pentru a intelege mai bine avantajele folosirii aparatului SousVide Supreme, Chef Alex Cirtu ne-a dezvaluit cateva dintre avantajele gatitului in vid: 


1) Metoda de gatire Sous Vide este singura care permite o gatire uniforma a carnii, in toata profunzimea sa;



2) Vidand toate ingredientele in pungile speciale, se obtine o infuzare perfecta a aromelor (totul se pastreaza in interior, nu se pierde absolut nimic); 


3) Atuul acestui aparat este gatitul lent, iar faptul ca produsul nu intra in contact direct cu sursa de caldura este principalul responsabil pentru textura frageda si totodata suculenta a carnurilor;


4) Folosind tehnica SousVide, poti pregati bucati de carne mult mai ieftine si mai putin pretentioase, transformandu-le in adevarate festinuri, punandu-le in valoare cum nu ti-ai imaginat vreodata;




5) Aparatul SousVide foloseste apa ca si conductor, iar tehnica de mentinere a temperaturii constante (cu o precizie de 0,5 grade C + / - ) va realiza intotdeauna un produs cu gust incomparabil, fie ca vorbim de carne, fie ca vorbim de legume, acestea din urma pastrandu-si culorile vii si un aport nutritiv mult mai mare;


6) Mentinand temperatura constanta, mancarea nu va fi niciodata gatita excesiv. De asemenea, gatitul in baie de apa, sub vid, la temperatura constanta, impiedica gatirea in exces si totodata arderea carnii; 


7) Bucatile de carne care necesita o gatire mai indelungata pot fi lasate peste noapte in Sous Vide Supreme fara absolut nicio problema. Astfel, mancarea te va astepta gata pregatita dimineata, cu minimum de efort. Nu ai timp dimineata? Nu-i nicio problema, mancarea te va astepta seara, la fel de calda si la fel de bine gatita;


8) Vrei cocktail-uri cu ingrediente cat mai excentrice, infuzate dincolo de puterea de perceptie a oamenilor? Cu SousVide Supreme poti realiza infuzii senzationale, ce intra in alcatuirea cocktail-urilor cu care sa-ti dai pe spate chiar si cei mai pretentiosi prieteni;


Descopera si cateva retete delicioase pe care le poti pregati la aparatul SousVide Supreme:


File de biban de mare cu guacamole




Coquelet cu piure de mazare




Coulis de rubarba


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce