Din Postul Pastelui a ramas mai mult de o luna, iar atunci cand excluzi din dieta zilnica carnea, ouale si laptele, ramai cu putine alimentele satioase si pline de nutrienti.
De aceea si rezervele organismului de proteine, fier, calciu, zinc, vitamina B12 si vitamina D (toate importante pentru buna functionare a organismului) scad in cazul celor care tin post.
Insa, exista cateva alimente pe care daca le includem in dieta zilnica, ne ajuta sa compensam lipsa alimentelor de origine animala, ne potolesc eficient foamea si, atunci cand sunt consumate cu moderatie, nu ingrasa.
Iata care sunt 4 dintre aceste alimente:
Fasolea
Fasolea are un continut bogat de fier si destul de multe proteine cat sa acopere deficitul cauzat de abtinerea de la a consuma carne.
In acelasi timp, fibrele din fasole ajuta la scaderea colesterolului si ofera senzatia de satietate pentru o durata mai mare de timp.
Totodata, fasolea este si o sursa excelenta de de potasiu, zinc si vitamina B. De aceea, se recomanda ca cei care tin post sa consume zilnic o cana de boabe de fasole.
Nucile
Nucile, alunele si fructe oleaginoase in general sunt bogate in zinc, vitamina E si grasimi Omega-3. Toate acestea sunt foarte benefice pentru organism.
Persoanele care tin post si care-si doresc sa consume lapte pot incerca laptele de migdale, foarte bogat in calciu.
De asemenea, nucile reprezinta gustare ideala dintre mese.
Cerealele integrale
Nutritionistii recomanda ca fiecare zi sa fie inceputa cu o portie de cereale integrale, deoarece sunt o sursa excelenta de vitamina B12, fier, calciu si fibre.
In perioada postului poate aparea un deficit de vitamina B12, pentru ca nu se consuma oua, dar cerealele integrale pot suplini acest deficit.
Printre numeroasele beneficii ale consumului de cereale integrale se numara si scaderea colesterolului si reducerea riscului aparitiei cancerului de colon.
Lintea
Spre deosebire de alte leguminoase, lintea contine de doua ori mai mult fier si mai multe vitamine B.
Nu este o mancare recomandata doar celor care tin post, dar mai ales pentru femeile insarcinate.
Sursa articol: vegetariantimes.com
Sursa foto: fundita.ro
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii