Alimentele ca produse de curatat

Alimentele ca produse de curatat

  Atunci cand vrei sa cumperi un produs eficient de curatare, ai la dispozitie o gama variata din care sa alegi. Totusi, nu ar trebui sa neglijezi faptul ca elementele chimice din astfel de produse pot fi daunatoare, mai ales in momentul in care le utilizezi pentru curatarea bucatariei. Nu-i asa ca ti-ar placea sa poti face curat printr-o metoda mai naturala si mai sanatoasa? Iata cele 14 alimente care nu au doar rol culinar, ci sunt ajutoare nepretuite pentru curatenia casei.   Coaja de banana Poti utiliza cu succes coaja de banana pentru a lustrui argintaria – tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cojile cu putina apa pentru a obtine o pasta de lustruit.   Castravetele Foloseste felii de castravete atunci cand vrei sa lustruiesti vase din otel inoxidabil, tigai, robinete sau chiar chiuveta. De asemenea, castravetele poate fi utilizat pentru a elimina semnele de pe pereti - functioneaza ca o guma de sters.   Ceapa Poti folosi ceapa pentru a sterge gratarul – tot ce trebuie sa faci este sa o tai in jumatate si sa o infigi in varful unei furculite, cu ajutorul careia sa o treci peste grill-ul fierbinte.   Ceaiul Pungile de ceai folosite si racite pot curata cu succes suprafetele din lemn, precum dulapurile si podeaua.   Nucile Utilizeaza o jumatate de nuca pentru a elimina zgarieturile de pe mobila de lemn - uleiurile sale naturale ajuta la netezirea suprafetelor si eliminarea zgarieturilor.   Orezul Foloseste o cantitate mica de orez pentru a curata rasnita de cafea.   Ketchup-ul Ketchup-ul poate lustrui cu succes toate tipurile de vase confectionate din cupru: oale, tigai sau boluri. Aciditatea naturala a tomatelor determina cuprul sa straluceasca.   Painea veche Poti folosi painea veche pentru a curata rasnita de condimente sau de cafea – vei reusi sa  elimini cu usurinta impuritatile si mirosurile.   Zatul de cafea Zatul de cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru maini, dar si ca produs de curatare pentru suprafetele ce contin urme de grasime. De asemenea, zatul de cafea elimina mirosurile neplacute din frigider.   Apa minerala Apa minerala elimina petele de pe tesaturi si covoare. Poti sa o folosesti si pentru a curata tigaile de fonta – toarna putina apa in tigaia fierbinte si las-o sa actioneze.   Uleiul de masline Este excelent pentru curatarea tigailor si a vaselor de otel inoxidabil. De asemenea, il poti folosi in cazul tigailor de fonta – tot ce trebuie sa faci este sa prepari o pasta din ulei de masline si sare grunjoasa, cu care freci tigaia pana cand este curata.   Sarea grunjoasa Daca vrei sa cureti fundul de lemn, foloseste sare grunjoasa si o jumatate de lamaie. Atunci cand se intampla sa patezi fata de masa cu vin rosu, iti recomandam ca inainte de a o spala sa aplici peste pata un strat de sare.   Lamaia Aciditatea naturala a lamaii este de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatarea diverselor materiale. Foloseste o jumatate de lamaie pentru a indeparta petele de pe fundul de lemn si pentru a lustrui obiectele din cupru. (in combinatie cu putin bicarbonat de sodiu). De asemenea, lamaia elimina depunerile de calcar de pe robinete si elimina mirosurile neplacute din bucatarie. Otetul alb Otetul alb poate fi folosit ca un agent de curatare pentru majoritatea suprafetelor. Se utilizeaza fie simplu ( pentru o curatare mai profunda ), fie diluat cu apa ( pentru curatenia generala ). De asemenea, daca ochelarii tai au pete de apa, poti folosi otet pentru a-i curata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia