Ce produse e bine sa consumi in timpul sezonului rece

Ce produse e bine sa consumi in timpul sezonului rece

Pentru a ne proteja de raceli, dar si pentru a ne mentine intr-o forma cat mai buna in timpul sezonului rece, specialistii recomanda consumarea mai multor alimente cu efecte benefice asupra sistemului imunitar, cum ar fi supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele si produsele lactate.

Una dintre cele mai bune alegeri pentru o zi mohorata de toamna este, fara doar si poate, o supa calda. Aceasta furnizeaza caldura corpului, dar asigura si o hidratare rapida. De asemenea, in cele mai multe supe, legumele reprezinta ingredientul principal, iar acestea sunt o sursa foarte buna de energie datorita amidonului. In acelasi timp, unele dintre ingredientele din supa, cum ar fi ceapa, sunt un remediu natural impotriva gripei.

Condimentele, mai ales cele iuti, precum ardeiul iute sau piperul, favorizeaza dilatarea vaselor de sange, imbunatatind circulatia si functia de termoreglare a corpului. Printre condimentele care au ca efect cresterea temperaturii corpului se mai numara: piperul, cuisoarele, scortisoara, curcuma sau sofranul. In acelasi timp, alte condimente, precum usturoiul favorizeaza producerea de anticorpi, avand si statutul de antibiotic natural. 

Ceaiurile nu ajuta doar la cresterea temperaturi corporale, dar multe dintre aceste bauturi au si componente care favorizeaza buna functionare a sistemului imunitar. Printre cele mai bune ceaiuri de consumat in zilele reci, ceaiul verde este cel mai indicat, datorita continutului mare de vitamina C.

Legumele si fructele aduc si ele un aport mai mare de vitamina C, care are ca efect intarirea sistemului imunitar. Totodata, acestea sunt pline si de alte vitamine si minerale care au nenumarate efecte benefice asupra bunei functionari a functiilor vitale.

Apropo de vitamine, lipsa de vitamina B si vitamina D poate cauza anemie si, respectiv, o proasta absorbtie si fixare a calciului in corp. De aceea, expertii recomanda consumul de lactate care contin din plin aceste doua vitamine.

Sursa foto: flyingpigbistropub.com
Sursa articol: www.abc.es 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Briose cu capsuni si arahide
Bucataras.RO

Briose cu capsuni si arahide

Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.

Briose cu capsuni si arahide
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce