Pentru a ne proteja de raceli, dar si pentru a ne mentine intr-o forma cat mai buna in timpul sezonului rece, specialistii recomanda consumarea mai multor alimente cu efecte benefice asupra sistemului imunitar, cum ar fi supele, condimentele, infuziile, legumele, fructele si produsele lactate.
Una dintre cele mai bune alegeri pentru o zi mohorata de toamna este, fara doar si poate, o supa calda. Aceasta furnizeaza caldura corpului, dar asigura si o hidratare rapida. De asemenea, in cele mai multe supe, legumele reprezinta ingredientul principal, iar acestea sunt o sursa foarte buna de energie datorita amidonului. In acelasi timp, unele dintre ingredientele din supa, cum ar fi ceapa, sunt un remediu natural impotriva gripei.
Condimentele, mai ales cele iuti, precum ardeiul iute sau piperul, favorizeaza dilatarea vaselor de sange, imbunatatind circulatia si functia de termoreglare a corpului. Printre condimentele care au ca efect cresterea temperaturii corpului se mai numara: piperul, cuisoarele, scortisoara, curcuma sau sofranul. In acelasi timp, alte condimente, precum usturoiul favorizeaza producerea de anticorpi, avand si statutul de antibiotic natural.
Ceaiurile nu ajuta doar la cresterea temperaturi corporale, dar multe dintre aceste bauturi au si componente care favorizeaza buna functionare a sistemului imunitar. Printre cele mai bune ceaiuri de consumat in zilele reci, ceaiul verde este cel mai indicat, datorita continutului mare de vitamina C.
Legumele si fructele aduc si ele un aport mai mare de vitamina C, care are ca efect intarirea sistemului imunitar. Totodata, acestea sunt pline si de alte vitamine si minerale care au nenumarate efecte benefice asupra bunei functionari a functiilor vitale.
Apropo de vitamine, lipsa de vitamina B si vitamina D poate cauza anemie si, respectiv, o proasta absorbtie si fixare a calciului in corp. De aceea, expertii recomanda consumul de lactate care contin din plin aceste doua vitamine.
Sursa foto: flyingpigbistropub.com
Sursa articol: www.abc.es
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii