Adevarul despre cateva dintre cele mai raspandite mituri mincinoase despre alimente

Adevarul despre cateva dintre cele mai raspandite mituri mincinoase despre alimente

In domeniul culinar exista multe mituri mincinoase. Ce este mai grav, e ca foarte multa lume se ghideaza dupa acestea, iar de multe ori rezultatele sunt fix cele pe care incearca sa le evite.


De aceea, ne-am propus sa va oferim adevarul despre cateva dintre acestea. 


Vom reveni si cu alte mituri mincinoase pe care le vom demonta, deocamdata iata 9 dintre acestea:




1. Uleiul de masline are mai putine calorii.


Gresit! Uleiul de masline are la fel de multe calorii ca orice alt tip de ulei, dar este mai sanatos datorita nutrientilor pe care-i contine. 


2. Trebuie sa consumi 2 litri de apa pe zi. 


De fapt, cel mai normal si sanatos e sa bei cata apa iti cere corpul. Mai multa sau mai putina, in functie de caz. 


3. Fructele sunt la fel de sanatoase ca si legumele. 


Fals! Legumele sunt mult mai sanatoase decat fructele. Bineinteles, depinde si despre ce fructe si legume vorbim, dar, in general, legumele au mai multe minerale si vitamine decat fructele. 




4. E sanatos sa consumi cat mai mult suc natural de fructe. 


In realitate, doza recomandata e cam de 3 pahare pe zi, nu mai mult. 


5. Grasimea ar trebui evitata. 


Adevarul e ca doar excesul de grasimi trebuie evitat, pentru ca si grasimea, in doze mici, este buna. 


6. Daca vrei sa slabesti, nu manca dupa ora 18:00. 


Recomandarea corecta ar fi ca ultima masa a zilei sa aiba loc cu 3-4 ore inainte de culcare. 




7. Zaharul brun este mai sanatos decat zaharul alb. 


Ambele tipuri de zahar contin la fel de multe calorii. Asadar, sunt la fel de sanatoase sau de nocive. 


8. Fructele sunt cel mai bun desert. 


De fapt, fructele sunt cea mai buna gustare intre mese. 


9. Daca mananci mai putin, vei slabi. 


Adevarul este ca doar o persoana care mananca cate putin de 5-6 ori pe zi va pierde in greutate. 


Sursa articol: facebook.com/RealRandomThoughts
Sursa foto: jennycraig.com.au

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce