Incepe postul Pastelui

Incepe postul Pastelui

Postul Pastelui este postul cel mai lung si cel mai dur dintre toate posturile. Intins pe durata a 48 de zile, mai este numit si Postul Mare sau Postul Patruzecimii.

Postul nu se rezuma doar la regimul alimentar, respectiv retete fara carne, lactate si oua, ci mult mai mult, dieta trebuie impletita si cu un tratament al sufletului, bazat pe bunatate, toleranta, impacare si rabdare.

Postul se tine cu inima, sufletul, mintea, dar si cu corpul. Daca stam un pic si analizam, toate aceste elemente ale fiintei sunt interconectate. Doar daca tii post cu mintea si cu sufletul, realizezi utilitatea postului alimentar.

Dincolo de normele religioase consacrate, postul este o perioada strict necesara pentru detoxifierea organismului , purificarea acestuia ajutand atat din punct de vedere medical cat si spiritual.

Exista doua tipuri de post: postul normal si postul negru.


Postul normal este destul de simplu de urmat. Elimini produsele care nu pot fi mancate in timpul postului: oua, toate produsele lactate si carnea si, gasesti foarte multe retete de post pe care le poti gati. De asemenea, meniurile de post au devenit ceva obisnuit pentru majoritatea restaurantelor. 

Postul negru este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Inca din antichitate, cu mult inainte de aparitia crestinismului, abstinenta totala de la alimente pentru o perioada avea adepti in foarte multe zone ale globului, ceea ce demonstreaza ca aceasta metoda, demna de luat un seama si extrem de eficienta pentru eliminarea din organism a toxinelor acumulate din hrana.

Este o perioada in care ne abtinem de la orice fel de aliment. Doar apa este permisa. Organismul, fiind privat de orice element nutritiv, este obligat sa caute in interiorul sau ceea ce ii trebuie pentru a functiona. Astfel, corpul uman reuseste sa transforme substantele sale reziduale in energie. Prin abstinenta totala se intervine asupra celor mai fixate dintre reziduuri. Cele din ele care nu pot fi transformate in energie sunt eliminate. 


Postul este o modalitate prin care omul se hraneste dupa un anumit altgoritm, prin care, conform unor traditii religioase, culturale, filosofice sau dietetice impune restrangerea unei anumite categorii de alimente cu scopul obtinerii unor rezultate benefice de ordin fizic si psihic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala