7 tratamente naturiste impotriva durerilor de gat

7 tratamente naturiste impotriva durerilor de gat

Pentru tratarea durerilor de gat si a tusei exista cateva remedii naturale, recomandate chiar de medici. Iata care sunt acestea: 7. Se dizolva o jumatate de lingurita de sare in apa fierbinte si se face gargara cu aceasta solutie. Sarea este antiseptica si favorizeaza expectorarea; gargara se face din ora in ora pana la incetarea durerilor. 6. Un pumn mare de sare grunjoasa se impregneaza cu suc de lamaie fierbinte, se intinde pe un tifon si se aplica pe gat. Se lasa sa actioneze timp de o ora si este indicata in faza incipienta a durerilor de gat. 5. O lingura de otet de mere si o lingurita de miere se dilueaza in apa calda si se face gargara de minim 3 ori pe zi. Otetul de mere este antiseptic si bactericid si usureaza durerile de gat. 4. Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie din amestec de flori de soc, menta si salvie, in parti egale si se iau 3-4 lingurite pe zi de miere zaharisita. 3. Se iau pastile de zinc si vitamina C de 3 ori pe zi, pana la disparita completa a durerii. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar care va lupta impotrica infectiei, iar zincul accelereaza vindecarea durerilor de gat de origine virala. 2. Ceaiul de Unguras (Marrubium vulgare) - Se infuzeaza 2 lingurite de planta uscata cu o cana de apa clocotita. Se lasa 10 minute, apoi se strecoara si se beau minim 2 cani pe zi. 1. Stoarceti o lamaie, amestecati sucul cu 2 lingurite de miere si turnati deasupra apa fierbinte. Puteti adauga 2 lingurite de whisky sau palinca. Se beau 2-3 cani pe zi si in maximum doua zile, durerile au trecut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia