Lamaile sunt bogate in vitamina C, au un efect bactericid si se crede ca au un efect antioxidant si anti cancerigen. Sucul contine aproximativ 5% acid, ceea ce le face potrivite si pentru folosirea lor in diverse scopuri casnice. Selectarea si pastrarea lamailor Cele mai bune lamai sunt cele care au coaja neteda, uleioasa si sunt grele cand le tii in mana indiferent de marimei. Trebuie sa fie de un galben stralucitor, fara pete verzi. Lamaile vor rezista pana la o saptamana la temperatura camerei si pana la doua-trei saptamani in frigider. Coaja de lamaie poate fi pastrata la rece luni intregi. Obtinerea sucului de lamaie Pentru a obtine tot sucul de lamaie, trebuie sa o lasi sa ajunga la temperatura camerei sau sa o pui cateva secunde in cuptorul cu microunde, inainte sa o storci. De asemenea, poti creste cantitatea de suc obtinuta, daca rulezi lamaia inainte de stoarcere pe o suprafata dura. Unii oameni, atunci cand au nevoie doar de o cantitate mica de suc, impung cu o furculita lamaia la capat, storc cantitatea de suc de care au nevoie, apoi acopera gaurile cu o banda si o depoziteaza in frigider. Dar lamaile sunt mult mai folositoare decat simpla lor folosire la gatit si la limonade! Iti prezentam o selectie de sfaturi practice. Nu uita insa faci o proba mai intai intr-o zona mai putin importanta. Se spune ca sucul de lamaie alunga furnicile daca il torni in zonele frecventate de acestea. Adauga suc de lamaie si apa in cantitati egale intr-un pulverizator si fa astfel un amestec minunat pentru improspatarea aerului in casa ta, ecologic, lipsit de chimicale. Pune intr-o sticla cu puverizator un amestec din cantitati egale de suc de lamaie si de apa si obtii un lichid eficient pentru curatirea baii si bucatariei. O mica cantitate de suc de lamaie poate fi adaugat, de asemenea, solutiilor de curatare bazate pe otet, pentru a indeparta mirosul de otet. Incalzeste un bol cu apa si felii de lamaie in cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde pana la un minut, apoi sterge cuptorul pe dinauntru. Petele vor fi mai usor de inlaturat si mirosul de mancare va fi astfel eliminat. Pastrarea unei jumatati de lamaie in frigider va ajuta la controlul si eliminarea mirosurilor neplacute. Freaca cromul sau cuprul cu o pasta facuta din suc de lamaie si bicarbonat de sodiu, clateste si apoi sterge sau lustruieste cu o carpa moale sau prosop de hartie. Amesteca o jumatate de ceasca de clor cu o ceasca de zeama de lamaie pentru a obtine o solutie pentru curatat toaleta foarte puternica, care va indeparta si mirosurile! Foloseste o jumatate de lamaie pentru a curata depunerile de calcar de pe chiuveta sau robinete; clateste bine. Daca doresti sa albesti rufele, adauga o jumatate de ceasca de lamaie in apa si pune rufele apoi la uscat. O lingurita de suc de lamaie pusa in apa de spalare poate, de asemenea, sa ajute la obtinerea unui miros proaspat al hainelor. Adauga o lingurita de suc de lamaie in detergentul de vase si mareste astfel puterea acestui a de indepartare a grasimilor. Un amestec de bicarbonat de sodiu si suc de lamaie fierbinte este foarte bun pentru curatarea sistemelor de drenaj. Daca ai un dispozitiv pentru indepartarea gunoaielor, arunca in el din cand in cand niste coji de lamaie, in timp ce functioneaza, pentru a indeparta mirosurile. Freaca un pic de suc de lamaie pe tabla ta de taiat din lemn, las-o peste noapte si apoi clateste. Se pare ca tablele pentru taiat facute din lemn au oricum proprietati bactericide, dar lamaia va ajuta la eliminarea si neutralizarea oricaror mirosuri neplacute. Amestecand patru lingurite de suc de lamaie cu aproximativ doi litri de apa obtii o solutie pentru curatat geamurile foarte eficienta. Sucul de lamaie pur poate fi folosit ca un degresant universal. Un amestec de 2:1 de ulei de masline sau de gatit si suc de lamaie este foarte bun pentru lustruirea mobilei. Pentru o nuanta mai deschisa la culoare a parului, umezeste-l cu suc de lamaie si stai la soare timp de o ora. Se spune ca prin amestecarea intr-o ceasca cu apa calda de suc de lamaie obtii un balsam de par minunat. Lasa-l pe par cateva minute si apoi spala-l. Fa-o cu precautie, daca ai un scalp sensibil. O cantitate mica de suc de lamaie turnata pe ranile minore poate opri sangerarea si poate dezinfecta ranile (va ustura un pic). Se spune ca aplicarea sucului de lamaie pe locurile cu mancarimi, pe iritatii provocate de iedera otravitoare si intepaturile de insecte indeparteaza starea de disconfort. Mirosul de peste poate persista pe maini chiar si dupa ce te-ai spalat cu sapun - freaca mainile cu suc de lamaie pentru a scoate mirosul. Este incredibil cum folosim pentru curatenia din casa atatea chimicale care au un efect distructiv asupra mediului, cand natura ne ofera tot ceea ce avem nevoie! Ai si tu vreo idee referitoare la folosirea lamailor in si in jurul casei?
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii