20 retete gustoase de post pe care sa le pregatesti in postul Craciunului

20 retete gustoase de post pe care sa le pregatesti in postul Craciunului

In perioada postului Nasterii Mantuitorului sau Postul Craciunului, crestinii din toata lumea aleg sa consume preparare fara carne, oua sau lactate.

Perioada de post este cuprinsa intre 15 noiembrie si pana in ziua de Craciun, pe 25 decembrie. 

Deseori apare intrebarea ce sa gatim sau ce sa mancam in aceasta perioada incarcata de piosenie si reculegere spirituala si fizica a organismului.

Printre alimentele preferate si usor de procurat se numara: cartoful, fasolea, lintea, ciupercile, etc.

Cu siguranta, gospodinele sunt neintrecute in a pregati cele mai gustoase mancaruri sau deserturi de post.

Iata cateva sugestii de retete de post care ar putea sa fie pe placul vostru si chiar, de ce nu, sa le incercati si sa ne spuneti impresiile.


1. Supa crema picanta de dovleac si cartof dulce




2. Curry de conopida cu spanac




3. Supa crema de ciuperci, cu legume si usturoi




4. Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta




5. Budinca de spanac cu mamaliguta




6. Mancare de cartofi delicioasa cu masline




7. Lipie libaneza umpluta cu legume




8. Sarmale de post cu soia




9. Mancare de fasole pastai cu rosii




10. Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii




11. Mancare de bob cu prajeala




12. Mancare de mazare (de post)




13. Mâncare de năut cu sos de ceapă




14. Piure de cartofi cu spanac si leurda




15. Supa crema de conopida si usturoi copt




16. Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare




17.  Placinta frageda cu mere




18. Strudel cu dovleac




19. Salam de biscuiţi reţetă - Mozaic




20. Prajitura cu morcov


Sa va fie de folos si sa aveti un post binecuvantat!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce