In perioada postului Nasterii Mantuitorului sau Postul Craciunului, crestinii din toata lumea aleg sa consume preparare fara carne, oua sau lactate.
Perioada de post este cuprinsa intre 15 noiembrie si pana in ziua de Craciun, pe 25 decembrie.
Deseori apare intrebarea ce sa gatim sau ce sa mancam in aceasta perioada incarcata de piosenie si reculegere spirituala si fizica a organismului.
Printre alimentele preferate si usor de procurat se numara: cartoful, fasolea, lintea, ciupercile, etc.
Cu siguranta, gospodinele sunt neintrecute in a pregati cele mai gustoase mancaruri sau deserturi de post.
Iata cateva sugestii de retete de post care ar putea sa fie pe placul vostru si chiar, de ce nu, sa le incercati si sa ne spuneti impresiile.
1. Supa crema picanta de dovleac si cartof dulce
2. Curry de conopida cu spanac
3. Supa crema de ciuperci, cu legume si usturoi
4. Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta
5. Budinca de spanac cu mamaliguta
6. Mancare de cartofi delicioasa cu masline
7. Lipie libaneza umpluta cu legume
9. Mancare de fasole pastai cu rosii
10. Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
11. Mancare de bob cu prajeala
12. Mancare de mazare (de post)
13. Mâncare de năut cu sos de ceapă
14. Piure de cartofi cu spanac si leurda
15. Supa crema de conopida si usturoi copt
16. Prajitura de post cu migdale, coriandru si merisoare
19. Salam de biscuiţi reţetă - Mozaic
Sa va fie de folos si sa aveti un post binecuvantat!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii