10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

1. Numele latin al zmeurei este Rubus idaeus. De asemenea, zmeura face parte din aceeasi familie ca si trandafirii sau ciresele. 2. Originara din Asia, zmeura a fost cultivata industrial pentru prima data in Anglia si Franta, in jurul anilor 1600. 3. Scotia se numara printre tarile cele mai renumite pentru productia de zmeura. Intr-o perioada a existat si o linie speciala de tren, pe care se transporta recolta de zmeura pe ruta Scotia - Londra. Aceasta purta numele: Calea Ferata a Zmeurisului. 4. Se spune ca ceaiul de frunze de zmeura este bun pentru femeile aflate in a doua parte a sarcinii. Insa, este de evitat la inceputul sarcinii. 5. Zmeura nu este intotdeauna de culoare rosie. Exista si soiuri de culoare neagra, mov sau portocalie. 6. Legenda spune ca la inceput zmeura avea culoare alba, dar cand nimfa Ida s-a intepat la deget in timp ce culegea zmeura, sangele ei a patat pentru totdeauna aceste fructe, dandu-le culoarea rosie. 7. Locuitorii legendarului oras Troia ar fi fost primii care si-ar fi manifestat in scris aprecierea pentru acest fruct. 8. Zmeura contine mai multa vitamina C ca portocalele. 9. Medicina naturista recomanda consumul de zmeura pentru atenuarea crampelor menstruale. 10. In general, o singura zmeura are o greutate de 4 grame si este compusa din 100 de bobite. Sursa foto: rosehodges.com
Sursa articol: wikipedia, tribes.tribe.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia