Sfaturi pentru cumpararea carnii si a produselor din carne

Carne (proaspata, congelata)


Termenul de valabilitate pentru carnea proaspata este de 72 de ore!!! Carnea proaspata are un miros specific si nu trebuie sa se lipeasca de degete cind este pipaita. Carnea molesita, in care intra degetele, care este jilava si lipicioasa, este de proasta calitate - provine de la un animal bolnav sau este prea veche. O astfel de carne nu trebuie cumparata. Daca va pacaliti si o cumparati, faceti o taietura in bucata de carne si mirositi: in cazul in care in profunzime nu prezinta miros modificat (de mucegai, de incins, statut sau alterat), puteti sa o consumati, dar bine fiarta sau prajita. Daca mirosul este modificat atit la suprafata, cit si in profunzime, nu riscati consumarea ei, oricit ar fi de bine fiarta sau condimentata!

Carnea congelata se pastreaza in spatii frigorifice (congelator) care asigura temperatura de -18°C. In aceste conditii, carnea poate fi pastrata 9 luni de la data fabricatiei.

ATENTIE!!! Respectati cu strictete aceasta temperatura! Nu intrerupeti lantul frigorific (la trecerea dintr-un congelator din altul, temperatura carnii nu trebuie sa fie peste -18°C).Produsele congelate se vor transporta cit mai rapid posibil dupa cumparare. Daca temperatura spatiului in care se pastreaza carnea este mai mare cu 2-3°C decat temperatura carnii congelate, incepe procesul de decongelare.

Cu cit decongelarea se face mai lent, cu atit modificarile si pierderile de suc sint mai mici. Carnea, dupa decongelare, trebuie sa aiba caracteristicile unei carni proaspete. Carnea decongelata trebuie folosita imediat, intrucit din cauza exudarii de suc exista pericolul invadarii cu flora microbiana si al alterarii rapide.

Carnea de vita trebuie sa fie tare, de culoare r

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia