Viața sănătoasă începe din bucătărie, din alegerile culinare pe care le facem. În fond, mâncarea este combustibil pentru organismul nostru. Așadar, ni se predică despre alegerile sănătoase, despre consumul de verdețuri, alimente fresh, cât mai multe salate, fructe și legume. Acestea au însă nevoie și de păstrare corespunzătoare. Iată despre ce este vorba!
Cum menținem salata fresh mai multă vreme
În regim casnic, salata poate fi păstrată foarte bine în frigider, anterior spălată și închisă ermetic în recipient corespunzător. Un truc pe care îl puteți folosi este să așezați la baza sa un prosop de hârtie, umed. Asta pentru a absorbi excesul de umiditate și totodată pentru a preveni ca salata să se descompună.
Salatei îi stă bine la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade, suficient încât să nu permită formarea bacteriilor. Desigur, indicațiile vizează consumul într-un timp cât mai scurt, astfel încât să vă bucurați de prospețimea acestui produs și de valoarea sa nutritivă.
Meniurile cu salată în regim take away sau livrate
În ceea ce privește meniurile cu salată, cei din HoReCa sunt din start responsabili cu cât de bine se menține prospețimea unui produs. Știați că mare parte din această situație înseamnă să fie alese acele boluri salata corespunzătoare?
În funcție și de conceptul culinar promovat, în funcție de cantitate, tip de meniu și nu numai vor fi alese ambalajele corespunzătoare. Pe site-ul oficial Snick Ambalaje spre exemplu găsim o gamă variată de astfel de consumabile. Așadar, cum trebuie să arate bolul perfect pentru salată? În primul rând este cel din carton, pentru că știm cu toții care sunt normele actuale ce exclud plasticul. În al doilea rând, capacul să fie compatibil 100%, cu o închidere perfectă, ermetică.
Pot fi alese bolurile negre, pentru cei care doresc să impresioneze cu un ambalaj cu o notă intensă, de impact. O altă variantă este cea a bolurilor din carton, kraft natur. Adică un ambalaj cât se poate de simplu, minimalist, care aduce în prim plan bejul plăcut. Ar putea fi alegerea perfectă pentru cei care își aliniază conceptul business-ului cu naturalul și promovează produse și meniuri bio spre exemplu.
V-ați gândit de ce capacele sunt transparente adesea?
Posibil să fi remarcat că în ceea ce privește o gamă largă de tipuri de boluri de salată și nu numai, capacul este transparent. Explicația este una simplă: să ne atragă vizual conținutul. Este în fond o strategie de promovare prin puterea exemplului. Cum la fel de bine este și decizia ca salata să fie un mix de legume și de dressinguri. Caz în care, surpriză, nu mai are un nivel redus de calorii. Salata cu carne crispy, inundată de dressing, este o bombă calorică, doar că ne simțim mai puțin vinovați de alegere pentru că îi asociem salata - care în genere este o alegere sănătoasă.
Așadar, salata este meniu de sezon și dacă tot o preferăm să învățăm să o păstrăm corect!
Contact:
Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii