Salata este sănătoasă, dacă este păstrată în boluri de salată - iată despre ce este vorba

Salata este sănătoasă, dacă este păstrată în boluri de salată - iată despre ce este vorba

Viața sănătoasă începe din bucătărie, din alegerile culinare pe care le facem. În fond, mâncarea este combustibil pentru organismul nostru. Așadar, ni se predică despre alegerile sănătoase, despre consumul de verdețuri, alimente fresh, cât mai multe salate, fructe și legume. Acestea au însă nevoie și de păstrare corespunzătoare. Iată despre ce este vorba!

Cum menținem salata fresh mai multă vreme

În regim casnic, salata poate fi păstrată foarte bine în frigider, anterior spălată și închisă ermetic în recipient corespunzător. Un truc pe care îl puteți folosi este să așezați la baza sa un prosop de hârtie, umed. Asta pentru a absorbi excesul de umiditate și totodată pentru a preveni ca salata să se descompună.

Salatei îi stă bine la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade, suficient încât să nu permită formarea bacteriilor. Desigur, indicațiile vizează consumul într-un timp cât mai scurt, astfel încât să vă bucurați de prospețimea acestui produs și de valoarea sa nutritivă.

Meniurile cu salată în regim take away sau livrate

În ceea ce privește meniurile cu salată, cei din HoReCa sunt din start responsabili cu cât de bine se menține prospețimea unui produs. Știați că mare parte din această situație înseamnă să fie alese acele boluri salata corespunzătoare?

În funcție și de conceptul culinar promovat, în funcție de cantitate, tip de meniu și nu numai vor fi alese ambalajele corespunzătoare. Pe site-ul oficial Snick Ambalaje spre exemplu găsim o gamă variată de astfel de consumabile. Așadar, cum trebuie să arate bolul perfect pentru salată? În primul rând este cel din carton, pentru că știm cu toții care sunt normele actuale ce exclud plasticul. În al doilea rând, capacul să fie compatibil 100%, cu o închidere perfectă, ermetică.

Pot fi alese bolurile negre, pentru cei care doresc să impresioneze cu un ambalaj cu o notă intensă, de impact. O altă variantă este cea a bolurilor din carton, kraft natur. Adică un ambalaj cât se poate de simplu, minimalist, care aduce în prim plan bejul plăcut. Ar putea fi alegerea perfectă pentru cei care își aliniază conceptul business-ului cu naturalul și promovează produse și meniuri bio spre exemplu.

V-ați gândit de ce capacele sunt transparente adesea?

Posibil să fi remarcat că în ceea ce privește o gamă largă de tipuri de boluri de salată și nu numai, capacul este transparent. Explicația este una simplă: să ne atragă vizual conținutul. Este în fond o strategie de promovare prin puterea exemplului. Cum la fel de bine este și decizia ca salata să fie un mix de legume și de dressinguri. Caz în care, surpriză, nu mai are un nivel redus de calorii. Salata cu carne crispy, inundată de dressing, este o bombă calorică, doar că ne simțim mai puțin vinovați de alegere pentru că îi asociem salata - care în genere este o alegere sănătoasă.

Așadar, salata este meniu de sezon și dacă tot o preferăm să învățăm să o păstrăm corect!

Contact:

Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău

[email protected]

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce