Tomatele sunt una dintre cele mai frecvent consumate „legume”, fie in stare cruda, fie fierte, prajite, zdrobite, facute piure sau sos. Desi lumea se refera la ele ca fiind legume, din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt clasificate ca fructe si sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina C.
Beneficii pentru sanatate Chiar daca nu abunda in vitamine si minerale, rosiile sunt intr-adevar bogate in vitamina C. Acest antioxidant joaca un rol esential in mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Tomatele contin, de asemenea, beta-caroten si alte cateva carotenoide care au propriile lor proprietati pentru prevenirea bolilor, in special impotriva bolilor cardiace si a cancerului. Unul dintre carotenoide, licopenul, poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata. Tomatele ofera si o buna doza de potasiu, responsabil cu prevenirea posibilelor accidente vasculare cerebrale. Selectia si stocarea rosiilor Rosii sau galbene, tomatele se incadreaza in mai multe grupuri: rosii cherry, prunisoare, mari si rotunde. Rosiile cherry si cele in ciorchine sunt mici, putand fi mancate intregi. Prunisoarele sunt ovale, iar rosiile mari si rotunde sunt perfecte pentru feliere.
Desi sunt disponibile pe tot parcursul anului, totusi cele de pe perioada iernii nu sunt tocmai naturale. Cele mai bune sunt cele coapte la soare, pe care le gasiti mai degraba in piata decat la supermarket.
Cand cumparati rosii, cautati sa fie tari, cu o forma rotunda si sanatoasa si mai ales sa aiba parfumul specific. Ar trebui sa fie grele pentru dimensiunea lor si sa cedeze in cazul unei apasari usoare, dar nu trebuie sa fie prea moi. O greseala comuna este stocarea rosiilor in frigider. Temperatura rece strica gustul si textura unei rosii bune. De asemenea, nu le taiati inainte sa va puneti la masa, pentru ca odata taiate, aroma le dispare si incep sa se ofileasca.
De la o rosie primiti o aroma bogata cu foarte putine calorii. Continuati-va rutina de pierdere a greutatii cu o alimentatie sanatoasa si folositi din plin acest fruct delicios. Valori nutritionale pentru o rosie medie: calorii: 24
grasimi: 0 g
grasimi saturate: 0 g
colesterol: 0 mg
glucide: 5 g
proteine: 1 g
fibre dietetice: 1 g
sodiu: 6 mg
vitamina A: 1025 UI
vitamina C: 15 mg
potasiu: 292 mg
carotenoide: 3992 mcg
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii