Pe langa toate felurile de mancare traditionale, este indicat sa consumati cat mai multe alimente care au calorii negative si care vor contracara efectul alimentelor specifice sarbatorilor. In aceasta categorie intra urmatoarele alimente: varza, morcovi, conopida, fasole verde, dovlecei, andive, telina, castraveti, usturoi, ceapa, ardei iuti, mirodenii (cimbru, busuioc, rozmarin, piper, oregano,maghiran etc). Consumati multe fructe cu calorii negative intre mese: mere, grepfrut, lamai, portocale, kiwi.
Nu este bine sa mancati friptura cu garnitura de cartofi, indiferent daca sunt piure sau prajiti. Cartofii sunt cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu puteti manca friptura fara garnitura, puteti opta, in loc de cartofi, pentru garnituri din legume sau o salata de cruditati pe care sa nu puneti smantana sau maioneza.
Chiar daca aveti pe masa tot felul de delicatese, incercati sa va abtineti cat mai mult. Daca sunteti foarte pofticiosi, puteti gusta din fiecare, dar trebuie sa aveti grija ca portiile sa fie cat mai mici. Este bine ca atunci cand ati terminat masa sa nu va simtiti satul. De asemenea, este bine sa reduceti cit mai mult sosurile grase si pe cele tip maioneza.
Nu mancati mai mult decat puteti din politete sau pentru ca doriti sa gustati toate preparatele. Sanatatea este mult mai importanta.
Nu mancati niciodata in graba. Un alt truc folosit este acela de a mesteca mancarea foarte bine si de a manca incet. In felul acesta veti avea senzatia ca v-ati saturat, desi nu ati mancat foarte mult.
Bauturile alcoolice se vor consuma in cantitati mici. Este preferabil sa beti vin natural de la tara. Nu consumati sau consumati in cantitati cat mai mici: lichior, bere, palinca, whisky
Daca va plac dulciurile trebuie sa incercati sa renuntati la ele si sa va limitati la o salata de fructe din care sa nu lipseasca kiwi. Este bine ca aceasta salata sa nu fie stropita cu lichioruri, care sunt bogate in calorii. In cazul in care simtiti nevoia de a manca ceva dulce, este bine sa alegeti o prajitura usoara fara crema pe baza de unt.
Va sfatuiesc sa evitati bauturile racoritoare sintetice care contin mult zahar si aditivi. Consumati multa apa si sucuri naturale (in special citrice)
Pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele si deseurile in aceasta perioada, va recomand sa beti in fiecare seara si in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu lamaie (zeama de la lamaie) si o lingurita de miere.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii