Dieta Scarsdale

Dieta Scarsdale a fost publicata in anul 1979 si a devenit celebra la inceputul anilor ‘80, dupa ce doctorul Herman Tarnower a fost ucis de catre amanta sa, Jean Harris. Crima pasionala a pus capat unei relatii agitate, marcata de infidelitatea cardiologului. Dieta poarta numele orasului Scarsdale din statul New York, locul de resedinta al lui Herman Tarnower, inventatorul dietei. Ca si orce lucru dieta are laturile sale atat positive cat si negative. Avantaje: - Este extrem de simpla; Se obtin rezultate vizibile in timp scurt;
- Pe termen scurt regimul este lipsit de riscuri, asigurand suficiente proteine, minerale si vitamine;
- Senzatia de foame nu este o problema, deoarece in mare parte portiile incluse in cadrul meselor nu au o limita superioara. Dezavantaje: - Dieta nu este recomandata persoanelor ce sufera de afectiuni cardio-vasculare;
- Continutul de calorii al dietei este foarte redus, putand conduce la o lipsa generala de energie;
- Absenta grasimilor si a produselor lactate poate determina un dezechilibru nutritional in cazult in care dieta este urmata in mod frecvent sau pe o perioada mai mare de 14 zile;
- Pierderea in greutate nu se mentine daca, dupa terminarea dietei, se revine la obiceiurile alimentare obisnuite;
- Dieta a fost criticata pentru nivelul carbohidratilor, considerat periculos de redus, precum si pentru absenta anumitor vitamine si minerale. Descrierea regimului alimentar : Luni Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de carne macra de vita, pui sau peste + salata de rosii + cafea sau ceai Cina: Peste la gratar + salata de laptuci si rosii + grepfrut sau pepene galben Marti Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de salata de fructe + cafea Cina: Hamburger (fara paine) + orice cantitate de legume gatite Miercuri Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Salata de ton + grepfrut sau pepene Cina : 2 cotlete de porc (fara grasime) + salata de verdeturi + cafea Joi Mic dejun :Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz; 2 oua + branza de vaci + 85g dovlecel + o felie de paine prajita + cafea Cina: Pui la gratar (cu sau fara piele) + spanac + cafea Vineri Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de parmezan + spanac + o felie de paine prajita Cina: Peste la gratar + legume gatite sau salata de verdeturi + o felie de paine prajita Sambata Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepefrut Pranz: Orice cantitate de salata de fructe + o cafea Cina : Pui la gratar (cu sau fara piele) + salata de laptuci si rosii+ grepfrut sau pepene galben+ cafea Duminica Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut. Pranz : Pui cald sau rece + salata de laptuci si rosii + grepfrut sau pepene galben + cafea Cina: Carne macra de vita + salata amestecata (rosii, laptuci, verdeturi, morcovi, telina) + cafea Reguli de aur pentru a urma dieta: - Alimentele indicate in cadrul dietei nu pot fi inlocuite cu altele;
- Nu se consuma bauturi alcoolice;
- Nu se urmeaza dieta pe o perioada mai mare de 14 zile;
- Fara gustari intre mese, cu exceptia morcovilor si a telinei crude;
- Din prepararea salatelor trebuie exclus uleiul. Se recomanda lamaie si otet;
- Se consuma numai carne macra; Se beau cel putin patru pahare cu apa zilnic;
- Cafeaua si ceaiul trebuie baute fara zahar. Se pot folosi indulcitori artificiali; Sunt permise bauturile dietetice; Nu este necesar sa mancati tot ceea ce contine planul alimentar, dar nu pot fi facute inlocuiri sau adaugiri, cu cateva exceptii: condimente vegetale, sare, piper, lamaie, otet, sos Worcestershire, sos de soia, mustar, ketchup. Bafta !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia