Nu dietele dau gres, ci persoanele care le urmeaza nu reusesc sa de adapteze unei anumite diete. Aceasta nu inseamna ca persoana care isi doreste sa piarda din kilogramele in plus a procedat gresit. Problema e ca dietele, poate gandite corect, par dificile de urmat, pentru ca sunt prea restrictive.
Foarte multe regimuri de slabit functioneaza pe ideea unui consum redus de calorii care va duce la scaderea in greutate. Conceptul de baza se poate nota in cateva cuvinte: pentru a scapa de kilogramele in plus trebuie sa mananci mai putin. Este adevarat, dar pentru persoanele care au multe kilograme de dat jos, reducerea drastica a aportului caloric, cu 1000 - 2000 de unitati pe zi, poate fi un obiectiv deprimant. Persoanele care adopta acest tip de regim pornesc deja la drum cu oarecare retinere.
Chiar si persoanele care nu vor sa slabeasca foarte mult se simt deznadajduite cand afla ca trebuie sa reduca numarul caloriilor zilnice de la 2200 sau 2500 la 1200. Regimurile alimentare promoveaza un numar redus de alimente, care nu sunt foarte "atragatoare", cum ar fi iaurtul, pieptul de pui sau branza de vaca. O astfel de dieta esueaza pentru ca multe persoane nu sunt prea incantate sa isi schimbe stilul de viata. Este explicabil, avand in vedere ca oamenii isi formeaza obiceiuri alimentare in timp, la care renunta greu.
Alte regimuri au la baza diverse alimente care se gasesc greu sau sunt scumpe, sau necesita un timp de pergatire aparte sau indelungat. Multe persoane sunt atat de ocupate si agitate incat nu au timp sa isi calculeze zilnic caloriile. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care dietele sunt abandonate pe drum si vechile obiceiuri isi reiau locul.
Regimurile alimentare sunt percepute negativ, pentru ca ne fac sa renuntam la alimentele perferate, necesita o atentie deosebita, ne mananca din timpul zilnic, dedicat altor activitati.
In plus, multe persoane adopta o dieta cu gandul ca dupa ce isi ating obiectiul vor renunta la ea. Orice schimbare menita sa duca la reducerea greutatii nu trebuie abandonata, pentru ca revenirea la regimul initial, la obiceiurile vechi va duce la ingrasare.
Raspunsul la aceste probleme ar putea fi: manaca ce esti obisnuit, dar redu cantitatea. Decat sa stai sa inveti noi metode de pregatire a alimentelor, inghitind iaurturi care nu iti plac, gateste ca si pana acum, dar pune-ti mai putin in farfurie. Este una dintre cele mai potrivite solutii pentru a reduce cantitatea de grasimi, de sodiu, zahar etc.
O diminuare a aportului zilnic cu doar 500 de calorii va duce la pierderea a jumatate de kilogram saptamanal. Decat sa te supui unei diete severe, adopta schimbari moderate. Si fa miscare!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii