Chiar dacă această dorinţă are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp. Nutriţionistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ţinem cont atunci când începem o nouă dieta după ospăţul festiv. Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă "Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start, nu vă impuneţi restricţii alimentare drastice şi reţineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele "cure de slăbire fulger" deşi pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Aşadar, echilibrul rămâne literă de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că odată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat", explica specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Nu renunţaţi la pâine! Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi, două felii de pâine integrală nu vă vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine, glucide, lipide şi minerale. Nu săriţi peste cina "Atâta timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei. Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă, vă recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui şi de curcan, fileuri de peşte, nuci, orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn", explică specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Schimbările drastice vă afectează metabolismul! Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă reduceţi drastic porţiile, metabolismul şi întregul organism va fi bulversat de aceste schimbări, iar dezechilibrele nu vor întârzia să apară: fluctuaţii de greutate, creşteri nejustificate în greutate sau creşterea colesterolului. Priviţi mai degrabă dieta ca pe un regim de viaţă sănătos, menit să ajute la echilibrarea meselor şi asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Dacă aţi "păcătuit" şi aţi mâncat dulciuri şi cartofi prăjiţi, este doar un hop peste care trebuie să treceţi, important este să nu renunţaţi la noul program alimentar. "Pentru a sprijini lupta cu kilogramele în plus şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate foarte comune dietelor care nu sunt realizate corect, recomand suplimentul Ropharma, Pagosten - o combinaţie inovatoare între inulina şi penta-acetil-glucoza, lipsită de toxicitate cu beneficii importante nu doar asupra managementului greutăţii ci şi a tranzitului intestinal şi a metabolismului. Avantajele pe care le oferă Pagosten presupun scăderea poftelor alimentare, reducerea apetitului, menţinerea senzaţiei de saţietate o vreme îndelungată, reducerea numărului de calorii, îmbunătăţirea metabolismului şi energizarea organismului. Pagosten poate fi administrat câte 3-6 comprimate/zi fracţionat în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală, cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat, în funcţie de greutatea corporală" specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Pagosten este disponibil în Farmaciile Ropharma din toată ţara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 32,96 lei.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii