Este intr-adevar posibil ca un tip de mancare sa aiba ‘calorii negative’? Se poate sa ananci ca sa ...slabesti?
In ultimele cercetari, nutritionistii sunt de parere ca da; iar explicatia este simpla. In mod evident, reactiile chimice din organism sunt asistate si accelerate de enzime; cu cat gradul de accelerare a metabolismului e mai mare, cu atat arderile sunt mai intense si mai multe calorii sunt transformate in energie. Toate alimentele au un continut caloric, nutritiv (carbohidrati, grasimi, proteine) si de vitamine si minerale (producatoare de enzime). Enzimele propriu-zise nu se gasesc in mancare, insa vitaminele sunt principalele substante ce stimuleaza tesuturile sa produca enzime.
Alimentele cu continut caloric ‘negativ’ contin destule vitamine si minerale pentru a diminua numarul caloriilor; acest lucru inseamna ca o data ce ai mancat un aliment de acest gen, ‘caloriile negative’ ofera baza pentru producerea de enzime suficiente pentru a scadea numarul caloriilor prezente in procesul digestiv.
Alimentele cu aport mic de calorii (‘junk food’) vor stimula producerea unui numar mic de enzime, ‘oferind’ in acelasi timp organismului un surplus de calorii; organismul va trebui sa produca singur enzime pentru a transforma aceste ‘calorii goale’ in energie. Cu o dieta de tipul celei a ‘caloriilor negative’, poti pierde din greutate fara sa renunti la mesele zilnice, fara sa limitezi cantitatea de alimente si fara sa tii cont de varsta; aceasta dieta contine in mare parte fructe si vegetale. Dar daca vrei sa ai succes cu aceasta dieta, tine minte: fara mancare de tip fast-food! In afara de efectele sale asupra greutatii, s-a dovedit ca dieta ‘caloriilor negative’ ar scadea chiar si tensiunea arteriala la persoanele hipertensive.
Cele mai bune alegeri pentru acest tip de dieta sunt:
-merele
-portocalele
-prunele
-morcovii
-spanacul
-telina
-ciupercile
(http://www.weight.addr.com/)
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii