3 trucuri care te slabesc fara dieta

3 trucuri care te slabesc fara dieta

1. Mestecati mai incet Nu stiu daca ai mei m-am dus pe cand mica-mica la concursuri de supt lapte cat mai repede, stiu insa ca in copilarie terminam prima masa dintre cei ai familiei. Pe atunci ma grabeam sa cobor iarasi la joaca in fata blocului si am purtat obiceiul mancatului super rapid cu mine toata adolescenta si buna parte din tinerete. Pana cand am poposit in sudul Frantei, unde am si trait o vreme, si am descoperit ca unul dintre secretele siluetelor frantuzesti este mancatul lent. Mai iei o gura, mai spus o poveste, mai sorbi din priviri un val al Mediteranei. Asa am inceput si eu sa fiu mai atenta la ritmul in care mananc si sa imi impun unul. Mai ales ca un studiu recent spune ca cine consuma in tihna masa mananca, in medie, cu 300 de calorii mai putin zilnic fata de cei care mesteca in graba.   2. Micsorati farfuriile Poate nu ne dam seama, dar marimea farfuriilor ne influenteaza cantitatea pe care o mancam la o masa. Luam serviciile din bufet ca un soi de reper si umplem, umplem, umplem pana cand ni se pare potrivit de burdusita farfuria, desi, de cele mai multe ori, farfuria aceea este dubla, ca sa nu spun chiar tripla fata de o farfurie corecta in viziunea nutritionistilor. Va indemn asadar sa faceti acest test: sa cumparati vesela cu cel putin o marime mai mica, chiar doua, si sa vedeti cum va influenteaza schimbarea silueta. Sau, daca spuneti ca nu aveti bani de aruncat acum pe farfurii noi, luati-va drept nou reper farfuriile mici, cele de aperitive. Sunt perfecte pentru felul principal.   3. Mai usor cu uleiul Dupa ce am slabit 15 kilograme in Franta si m-am intors in patria muma, toate rudele m-au poftit la mese imbelsugate si ingreunate, desi le-am tot spus ca stilul meu de alimentatie s-a schimbat. Am avut o rugaminte mare si lata: sa nu foloseasca ulei la gratar si in ciorbe. Dupa ce mi-au jurat pe rosul ardeiului gras ca asa va fi, am descoperit unsoarea de un deget in supe si carne la gratar scaldata in uleiul folosit. Acum, eu veneam dupa 7 luni in care preparatele mele la gratar sau supele nu au cunoscut strop de ulei si, va spun cu mana pe inima, nu erau cu nimic mai prejos fata de ce mi-a fost servit prin vizitele de la intoarcerea in tara. Ulei din belsug nu inseamna neaparat gust mai bun. Inseamna insa cu siguranta kilograme in plus si, sper sa nu fie cazul nimanui, riscuri de boli. Daca nu il eliminati, macar diminuati-l. N-o sa simtiti mari diferente, va promit.   Cu fel de fel de sfaturi pentru o viata sanatoasa si o silueta frumoasa va astept zilnic pe www.pofticioasa.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce