1. Mestecati mai incet Nu stiu daca ai mei m-am dus pe cand mica-mica la concursuri de supt lapte cat mai repede, stiu insa ca in copilarie terminam prima masa dintre cei ai familiei. Pe atunci ma grabeam sa cobor iarasi la joaca in fata blocului si am purtat obiceiul mancatului super rapid cu mine toata adolescenta si buna parte din tinerete. Pana cand am poposit in sudul Frantei, unde am si trait o vreme, si am descoperit ca unul dintre secretele siluetelor frantuzesti este mancatul lent. Mai iei o gura, mai spus o poveste, mai sorbi din priviri un val al Mediteranei. Asa am inceput si eu sa fiu mai atenta la ritmul in care mananc si sa imi impun unul. Mai ales ca un studiu recent spune ca cine consuma in tihna masa mananca, in medie, cu 300 de calorii mai putin zilnic fata de cei care mesteca in graba. 2. Micsorati farfuriile Poate nu ne dam seama, dar marimea farfuriilor ne influenteaza cantitatea pe care o mancam la o masa. Luam serviciile din bufet ca un soi de reper si umplem, umplem, umplem pana cand ni se pare potrivit de burdusita farfuria, desi, de cele mai multe ori, farfuria aceea este dubla, ca sa nu spun chiar tripla fata de o farfurie corecta in viziunea nutritionistilor. Va indemn asadar sa faceti acest test: sa cumparati vesela cu cel putin o marime mai mica, chiar doua, si sa vedeti cum va influenteaza schimbarea silueta. Sau, daca spuneti ca nu aveti bani de aruncat acum pe farfurii noi, luati-va drept nou reper farfuriile mici, cele de aperitive. Sunt perfecte pentru felul principal. 3. Mai usor cu uleiul Dupa ce am slabit 15 kilograme in Franta si m-am intors in patria muma, toate rudele m-au poftit la mese imbelsugate si ingreunate, desi le-am tot spus ca stilul meu de alimentatie s-a schimbat. Am avut o rugaminte mare si lata: sa nu foloseasca ulei la gratar si in ciorbe. Dupa ce mi-au jurat pe rosul ardeiului gras ca asa va fi, am descoperit unsoarea de un deget in supe si carne la gratar scaldata in uleiul folosit. Acum, eu veneam dupa 7 luni in care preparatele mele la gratar sau supele nu au cunoscut strop de ulei si, va spun cu mana pe inima, nu erau cu nimic mai prejos fata de ce mi-a fost servit prin vizitele de la intoarcerea in tara. Ulei din belsug nu inseamna neaparat gust mai bun. Inseamna insa cu siguranta kilograme in plus si, sper sa nu fie cazul nimanui, riscuri de boli. Daca nu il eliminati, macar diminuati-l. N-o sa simtiti mari diferente, va promit. Cu fel de fel de sfaturi pentru o viata sanatoasa si o silueta frumoasa va astept zilnic pe www.pofticioasa.ro.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii