La Bucatarasul cel Dibaci

La Bucatarasul cel Dibaci

Insa Bucatarasul cel Dibaci este master chef al localului si tot el tine si cursurile, unde am intalnit cateva fete cunoscute, de pe la noi de pe forum.

O atmosfera prietenoasa, apropiata, unde un personal pe care daca-l intalnesti de doua ori, il vei considera ca facand parte din familie si o servire ireprosabila.Un interior cu mult bun gust, modern si curat, asupra caruia nu voi insista, deoarece e vremea teraselor si localul aresi asa ceva.

Locul unde este amplasat localul e familiar clubberilor bucuresteni, fiind deasupra unia dintre cele mai cunoscute cluburi, in spatele Tribunalului Bucuresti, in zona Unirii. Pentru ca totul sa fie perfect, ar trebui sa va rugati insa sa nu fie vreo pana de curent, deoarece majoritatea echipamentelor sunt electrice si veti risca sa mancati hrana rece. Asta ca un mic minus, pe care trebuia sa-l mentionez.

Am comandat o tigaie mixta, care are in componenta carne de porc, vita si pui, cu garnitura de cartofi piure si salata de varza acra. N-am prea avut multe de ales, deoarece pe langa faptul ca erau cursurile de pregatit bucatari amatori, mai era si ditamai pana de curent. De aceea va recomandam sa aveti grija sa nu patit la fel.

Mancarea, bine gatita, insa fara a excela in vreun fel, este pe principiul "sa nu inselam clientul", desi nu poti spune ca portiile sunt al naibii de mari. Fata de alte localuri, portia este chiar mica, ca sa fiu sincer. Insa pentru un om normal, cu un stomac cinstit, este probabil indeajuns.

Preturile sunt dececnte, in raport cu -evident- cantitatea de mancare servita. Adica nu poti plati o avere pe o portie nu foarte mare, nu-i asa? Minusurile care se intrevad din ceea ce scriu sunt insa completate si acoperite de atitudinea personalului si de caldura cu care esti servit. Un alt minus este apropierea foarte mare de spatiile de locuit, care face imposibila amplasarea unui gratar, unde, sunt sigur, s-ar face coada la comenzi. Revenind la preturi, o supa/ciorba costa 6/8lei. Garniturile costa maxim 5 lei, preparatele din carne avand un pret mai mare, cuprins intre 9 si 19 lei, insa si gramajele fiind intre 150 si 400 grame.

Per ansamblu, un local decent, insa putin cam scump, in sensul ca nu poti manca decent fara a scoate lejer in jur de 30-35 lei pentru un meniu format din felul 1, felul 2, o apa si o cafea. Cu mentiunea ca daca esti tare infometat, ar trebui sa-ti iei si un aperitiv, sau antreu, nu de alta, dar sa te saturi. Din nefericire pentru Bucatarasul cel Dibaci, exista locuri in Bucuresti, unde se mananca mult mai consistent la aceiasi bani, sau mult mai iefitn, la aceeasi calitate/cantitate. Insa Bucatarasul cel Dibaci nu este un restaurant scump, ci mai degraba unul care este inscris in cele din categoria "normal" din punctul de vedere al pretului.
Mai multe imagini de la acest local puteti vedea in Albumul foto.
Cristian Szilvassy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Cornulete de post
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Tavalita glazurata de post
3
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia