Situat in curtea fostei intreprinderi de stat Aerofina, pe Soseaua fabrica de Glucoza care leaga Barbu Vacarescu de Strada Petricani, la parterul unui imens bloc de birouri, Best Chef Cafe-ul cu numarul 2 este de-a dreptul impresionant. La baza se pare ca a fost o veche cantina muncitoreasca, insa ce este acum in sala, nu are absolut nimic de-a face cu ce era. Desi este tot un restaurant cu autoservire, mobilierul, vesela, personalul s mai ales bucatele, te fac sa fugi cu gandul la o cantina in stilul celor vazute pe naveta Enterprise. Mai lipsea doar ca un computer sa-ti serveasca felul de mancare cerut si m-as fi asteptat ca la orice moment sa intre pe usa capitanul Jean Luc Picard.
Cu o suprafata de cel putin 3 sau 4 ori mai mare decat a localului omonim despre care am scris deja, acest Best Chef Cafe are si o varietate mai mare de produse, gratie spatiului suplimentar. La ora cand am intrat nu era inca ora de masa, asadar am putut inspecta si fotografia tot ce mi-am dorit.
Si meniul este mai variat, precum si posibilitatile de catering, insa preturile sunt la fel ca si la World Trade Center (WTC). In rest, se respecta acelasi stil, cu autservirea clasica, unde iti alegi meniul, supa sau ciorba, componenta felului doi si eventual, desertul, care este ceva in plus fata de WTC,. Dar asta nu este totul, aici poti comanda si diferite aperitive sau salate pe post demeniu, o alta deosebire fata de localul din WTC. SI aici, le chef iti poate p[repara unul dintre meniurile speciale ale zileim la un pret ceva mai ridicat decat al unui meniu de baza. Preturile pentru meniul zilei pe autoservire, sunt sub 12 lei de persoana, dupa cum puteti observa si din imagini, iar in cazul in care optati pentru un meniu compus din feluri la alegere, per total nu depaseste 15-17 lei.
Exista spatiul special pentru asezonarea mancarurilor, unde iti adaugi crutoane, boia, piper si alte mirodenii, la alegere si la liber, precum si un spatiu de umplut caserola cu salata, iarasi la alegere, indiferent ce doresti si inc e combinatie iti este pofta, la un pret fix si unic. Cand vine ora de masa, localul se umple, asadar o intreaga armata de personal este necesara. Insa exista mai multe case unde platesti mancarea, precum si suficiente maini care sa te serveasca.
Per total, desi esti intr-un "plimba tava" Best Chef Cafe de la Aerofina nu are nimic in comun cu acel "clasic" si nu ai un deja vu cand intri aici. Pe langa spatiul modern si servirea ireprosabila, preturile de dumping te lasa cu gura cascata, la fel si varietatea de meniuri si combinatii. Iar curatenia si amabilitatea sunt conditii necesar istorice, omniprezente de altfel.
Indiferent cat de cusurgiu ai fi, despre afacerea Best Chef Cafe, indiferent daca e cea de la World Trade Center, sau cea de pe Soseaua de Glucoza, nu poti avea decat cuvinte de lauda. Oamenii astia au invatat ca banii in industria alimentara se fac cu un adaos comercial mic si cu o calitate ireprosabila a serviciilor, pentru ca interesul lor este fidelizarea clientului, lucru pe care ar trebui sa-l invete mai toti patronii de restaurante din Romania.
Imagini mai multe de la local puteti vedea in albumul foto.
Cristian Szilvassy
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii