Lucruri mai puțin știute despre Gorgonzola: cum trebuie păstrată sau consumată

Lucruri mai puțin știute despre Gorgonzola: cum trebuie păstrată sau consumată

Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului, o patologie caracterizată prin distrugerea progresivă a celulelor nervoase cerebrale. Aceasta este concluzia unei cercetări efectuate de Weizmann Institute din Israel, publicată acum câțiva ani în revista științifică Cell Metabolism, conform căreia spermidina pe care o conține Gorgonzola joacă un rol important în creșterea și proliferarea celulară.

Pentru a-i maximiza caracteristicile și cremozitatea, se recomandă păstrarea Gorgonzolei DOP la temperatura camerei pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a o folosi în bucătărie sau de a o servi simplă.

Gorgonzola DOP este considerată un aliment „viu”, așadar în continuă maturare; de aceea ar trebui cumpărată în cantitatea potrivită pentru a fi consumată în câteva zile. Pentru a evita ca aroma sa caracteristică să se transmită altor alimente din frigider, se recomandă eliminarea coajei și înfășurarea brânzei într-o foaie de aluminiu sau păstrarea într-o caserola.

Dacă a fost lăsată prea mult timp în frigider după ce ambalajul a fost deschis, gustul brânzei gorgonzola se accentuează.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Prajitura aromata si pufoasa cu lamaie si visine este atat de buna, ca nu te poti opri dupa o felie.

Prajitura cu visine
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Ardei umpluti - Reteta video

Ardei umpluti - Reteta video

Voi pregati o reteta foarte populara, o mancare gustoasa si te asigur ca nu-i greu deloc - ardei umpluti

Ardei umpluti - Reteta video
Cele mai apreciate rețete
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie
1
Prajituri

Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Prăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat...

Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Musuroi de cartita cu zmeura
4
Prajituri

Musuroi de cartita cu zmeura

Musuroi de cartita cu zmeura este o prajitura delicioasa cu crema si fructe. O reteta de prajitura de casa perfecta pentru...

Musuroi de cartita cu zmeura
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci
5
Torturi

Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci
Parteneri
Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)
Bucataras.RO

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)

Pastele cu sos de dovlecei sunt o mancare de post rapida, cu un sos gustos si sanatos, ce poate fi folosit si pentru alte...

Paste cu sos de dovlecei (Reteta Video)
Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia