Vrei sa slabesti? 10 trucuri pe care sa le aplici in bucatarie

Vrei sa slabesti? 10 trucuri pe care sa le aplici in bucatarie

Slabirea incepe din bucatarie, asa ca este important sa cunosti o serie de obiceiuri bune pe care sa le pui in aplicare la prepararea alimentelor. Iata 10 trucuri care se dovedesc foarte utile in orice dieta de slabit pe care o vei adopta. 


Stocheaza la frigider gustari din fructe si legume

Aprovizioneaza-te cu fructe si legume de sezon, pe care este bine sa le cureti, sa le tai si sa le pui in recipiente din sticla, la frigider. Astfel iti va fi usor sa le ai la indemana ori de cate ori vrei o gustare sau senzatia de foame te impinge sa deschizi frigiderul. Iata ce poti alege: fructe de padure, struguri, kiwi, pepene galben, pepene rosu, morcovi, castraveti, ardei gras, telina apio. 


Mananca salata verde inainte de cina

Un bol de salata din tot soiul de frunze (ruccola, baby spanac, salata verde/iceberg, kale, varza chinezeasca) inainte de cina iti furnizeaza vitamine si fibre alimentare, ajutandu-te sa consumi mai putine alimente bogate in calorii seara. Pentru calcularea continutului de calorii al alimentelor pe care le consumi zilnic poti folosi un instrument online numit calculator calorii


Pregateste-ti pungi cu „rontaieli” sanatoase

Pofta de a rontai ceva sarat si consistent este o mare capcana in orice cura de slabire. Chiar daca ai voie sa rontai fructe oleaginoase – caju, migdale, fistic, seminte, stii bine ce se intampla cand deschizi punga cumparata din magazin. Nu te poti opri pana nu termini tot! Ori, o punga intreaga de caju sau de migdale inseamna o bomba calorica. Asa ca, profita de calculatorul de calorii si pregateste-ti pungute cu snacksuri sanatoase, in cantitati care sa nu depaseasca 100-150 de calorii. Aceste gustari bogate in grasimi sanatoase omega 3 sunt chiar indicate intr-o dieta ketogenica. 


Congeleaza fructe si legume

Fa-ti rezerve pentru iarna de fructe si legume specifice sezonului cald. Pune la congelator delicioasele fructe de padure: afine, coacaze, zmeura, mure, fragute. Nu doar ca sunt extrem de sanatoase si isi pastreaza proprietatile dupa decongelare, dar sunt si deosebit de gustoase si usor de utilizat in iaurturi, shake-uri, tarte, deserturi fara zahar. De asemenea, poti sa congelezi dovlecei, fasole verde, spanac, vinete. 


Congeleaza shake-uri la punga

Fii prevazatoare, iar pentru diminetile pe graba prepara mici doze de fructe pasate pe care doar le adaugi in iaurt natural. La fel de bine poti congela pungute sau caserole cu piureuri de legume. Iarna iti vor fi de mare ajutor, pentru ca le folosesti la supe, sosuri, budinci. 


Taie de pe lista alimentele nesanatoase

Chiar daca ceilalti membri ai familiei nu sunt la dieta, este bine pentru sanatatea tuturor sa eliminati de pe lista de cumparaturi bauturile carbogazoase, dulciurile rafinate, produsele de patiserie, chipsurile, mezelurile. 


Foloseste ustensile de masurat

Pentru a mentine controlul cantitatii de alimente consumate, obisnuieste-te sa masori dozele de ingrediente pe care le folosesti in preparate. Tine la indemana linguri de masurat, cani gradate si un cantar de bucatarie.


Mananca din farfurii mici

Masoara inclusiv portiile de mancare puse in farfurie, iar pentru a evita supraalimentarea un truc util este sa iti cumperi farfurii mici. Serveste o singura portie de mancare. Astfel vei constientiza ca nu este in regula sa iti umpli din nou farfuria. 


Prepara mancare in cantitati de rezerva 

Daca vei avea tot timpul in frigider sau congelator mancare sanatoasa, nu vei mai fi tentata sa comanzi mancare nesanatoasa gata preparata.


Tine la indemana apa rece

In sezonul cald, apa cu lamaie si cateva cuburi de gheata este o placere pe care nu ti-o poti refuza, dar si un ajutor util pentru slabit. In acest fel te hidratezi suficient, te revigorezi si iti suplimentezi doza de vitamina C.



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia