Slabirea incepe din bucatarie, asa ca este important sa cunosti o serie de obiceiuri bune pe care sa le pui in aplicare la prepararea alimentelor. Iata 10 trucuri care se dovedesc foarte utile in orice dieta de slabit pe care o vei adopta.
Stocheaza la frigider gustari din fructe si legume
Aprovizioneaza-te cu fructe si legume de sezon, pe care este bine sa le cureti, sa le tai si sa le pui in recipiente din sticla, la frigider. Astfel iti va fi usor sa le ai la indemana ori de cate ori vrei o gustare sau senzatia de foame te impinge sa deschizi frigiderul. Iata ce poti alege: fructe de padure, struguri, kiwi, pepene galben, pepene rosu, morcovi, castraveti, ardei gras, telina apio.
Mananca salata verde inainte de cina
Un bol de salata din tot soiul de frunze (ruccola, baby spanac, salata verde/iceberg, kale, varza chinezeasca) inainte de cina iti furnizeaza vitamine si fibre alimentare, ajutandu-te sa consumi mai putine alimente bogate in calorii seara. Pentru calcularea continutului de calorii al alimentelor pe care le consumi zilnic poti folosi un instrument online numit calculator calorii.
Pregateste-ti pungi cu „rontaieli” sanatoase
Pofta de a rontai ceva sarat si consistent este o mare capcana in orice cura de slabire. Chiar daca ai voie sa rontai fructe oleaginoase – caju, migdale, fistic, seminte, stii bine ce se intampla cand deschizi punga cumparata din magazin. Nu te poti opri pana nu termini tot! Ori, o punga intreaga de caju sau de migdale inseamna o bomba calorica. Asa ca, profita de calculatorul de calorii si pregateste-ti pungute cu snacksuri sanatoase, in cantitati care sa nu depaseasca 100-150 de calorii. Aceste gustari bogate in grasimi sanatoase omega 3 sunt chiar indicate intr-o dieta ketogenica.
Congeleaza fructe si legume
Fa-ti rezerve pentru iarna de fructe si legume specifice sezonului cald. Pune la congelator delicioasele fructe de padure: afine, coacaze, zmeura, mure, fragute. Nu doar ca sunt extrem de sanatoase si isi pastreaza proprietatile dupa decongelare, dar sunt si deosebit de gustoase si usor de utilizat in iaurturi, shake-uri, tarte, deserturi fara zahar. De asemenea, poti sa congelezi dovlecei, fasole verde, spanac, vinete.
Congeleaza shake-uri la punga
Fii prevazatoare, iar pentru diminetile pe graba prepara mici doze de fructe pasate pe care doar le adaugi in iaurt natural. La fel de bine poti congela pungute sau caserole cu piureuri de legume. Iarna iti vor fi de mare ajutor, pentru ca le folosesti la supe, sosuri, budinci.
Taie de pe lista alimentele nesanatoase
Chiar daca ceilalti membri ai familiei nu sunt la dieta, este bine pentru sanatatea tuturor sa eliminati de pe lista de cumparaturi bauturile carbogazoase, dulciurile rafinate, produsele de patiserie, chipsurile, mezelurile.
Foloseste ustensile de masurat
Pentru a mentine controlul cantitatii de alimente consumate, obisnuieste-te sa masori dozele de ingrediente pe care le folosesti in preparate. Tine la indemana linguri de masurat, cani gradate si un cantar de bucatarie.
Mananca din farfurii mici
Masoara inclusiv portiile de mancare puse in farfurie, iar pentru a evita supraalimentarea un truc util este sa iti cumperi farfurii mici. Serveste o singura portie de mancare. Astfel vei constientiza ca nu este in regula sa iti umpli din nou farfuria.
Prepara mancare in cantitati de rezerva
Daca vei avea tot timpul in frigider sau congelator mancare sanatoasa, nu vei mai fi tentata sa comanzi mancare nesanatoasa gata preparata.
Tine la indemana apa rece
In sezonul cald, apa cu lamaie si cateva cuburi de gheata este o placere pe care nu ti-o poti refuza, dar si un ajutor util pentru slabit. In acest fel te hidratezi suficient, te revigorezi si iti suplimentezi doza de vitamina C.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branza Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !
Ciorba rosie de gaina cu razalaiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii