Vitamine pentru organism

De ce sa maninci un morcov cind poti face un suc de mar si morcov? Stomacul tau nu va mai munci din greu la digestie, iar vitaminele vor ajunge imediat in singe, pentru bucuria corpului tau! Sucul de fructe este exact de ce ai nevoie!

Principala diferenta dintre sucul de fructe si fructul, ca atare, este ca sucul nu contine fibra, care este mai greu digerata si asimilata de organism. O mare parte din apa, zahar si substante nutritive ramin in sucul de fructe. Substantele nutritive trec imediat in singe, fiind imediat asimilate. Avantajul prepararii sucului acasa fata de procuarea acestuia din comert este ca stii exact ce contine sucul de fructe pe care il bei: nu are aditivi, zahar sau indulcitor.

Cumparare si preparare:
Nu cumpara decit fructe proaspete pentru suc. Spala bine fructele inainte de a le prepara. Daca faci sucul cu un aparat special, curata fructele (caise, grapfruit, piersica, portocale, kiwi) de coaja. Poti sa lasi simburii mici (de exemplu la grapfruit sau portocala), dar scoate simburii si casuta marului. Daca faci un suc de legume sau zarzavat, de exemplu de spanac sau salata verde, amesteca-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov. Nu prepara decit o cantitate mica de suc, pentru ca sucul de fructe de oxigeneaza imediat. Cind prepari sucul de fructe, fii creativ, apelind la diverse combinatii. Dar atentie! Nu amesteca legumele si fructele decit cu foarte mare atentie, pentru ca unele combinatii pot fi suparatoare pentru stomac!

Exista mai multe tipuri de sucuri, in functie de care poti face diverse combinatii:
Sucuri din fructe dulci: prune, struguri
Sucuri din fructe putin acide: mere, piersici, caise, pere, cirese
Sucuri din fructe acide: portocala, lamiie, grapfruit, capsuni, ananas
Sucuri din legume: rosii, castraveti
Sucuri din zarzavat: varza, telina, spanac, salata, patrunjel
Sucuri din radacinoase: morcov, ceapa, cartof, ridiche

Reguli:
Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele putin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume Sucurile putin acide se potrivesc cu cele dulci si cu sucurile din fructe acide
Sucurile din fructe acide cu cele putin acide si cu cele de legume
Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide si zarzavat
Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume si radacinoase, dar nu cu celelalte
Sucurile din radacinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat

Nu evita sa pui in sucul de legume si sucul unor zarzavaturi, intrucit acestea contin clorofila, o substanta care ajuta organismul sa produca hemoglobina, raspunzatoate pentru transportul oxigenului din singe.

Nu uita! Cit mai multe fructe si legume inseamna sanatate. Cancer de sin, de colon, de esofag, stomac, boli de plamin sint citeva dintre bolile ce pot fi prevenite printr-o dieta sanatoasa, care trebuie sa contina neaparat fructe si legume. Sucurile pe baza de citrice contin vitamina C, cele cu morcov au vitamina A, cele care contin zarzavaturi au vitamina E. Iata citeva afectiuni ce pot fi prevenite sau ale caror efecte pot fi diminuate cu ajutorul sucului:
Aciditate: struguri, portocale, morcov, spanac
Acnee: struguri, pere, piersici, rosii, castaveti, morcov, cartofi, spanac
Alergii: caise, struguri, morcov, spanac
Arteroscleroza: grapfruit, ananas, lamii, telina, morcov, salata, soanac
Anemie: caise, prune, capsuni, struguri rosii, telina, morcov, spanac
Bronsita: caise, lamiie, ananas, rosii, morcov, ceapa, spanac
Raceala: lamie, portocale, grapfruit, morcov, ceapa, spanac, telina
Diabet: citrice, morcov, telina, spanac, salata
Afectiuni oculare: caise, rosii, morcov, telina, patrunjel, spanac
Durere de cap: struguri, lamiie, morcov, salata, spanac
Insomnie: mar, struguri, lamiie, morcov, telina
Ulcer: caise, struguri, varza, morcov

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia