In urma cu 150 de ani, majoritatea americanilor si englezilor serveau un mic dejun bogat, cu mancaruri pe baza de carne, in mod special de porc. Ca urmare a acestui obicei, foarte multe persoane sufereau de afectiuni gastrice. In 1863, dr. James Cales Jackson, aflat in cautarea dietei sanatoase, s-a gandit la micul dejun pe baza de cereale, caruia i-a spus Granula. Acum, cerealele sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun, fiind prima optiune in Statele Unite, atat pentru copii, cat si pentru femei, si, de ce nu, pentru barbati. Carnea, atat de apreciata alta data, trebuie sa ramana ultima optiune.
Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Dimineata, la prima ora, corpul tau are un nivel redus de energie, iar micul dejun acopera acest gol, astfel incat sa fii in forma pentru activitatile zilnice, care te asteapta. Daca sari peste micul dejun, spre dupa-amiaza vei simti nevoia sa gusti ceva si ai toate sansele sa optezi pentru gustari mai putin sanatoase, mai ales daca esti la serviciu.
Nu orice mic dejun este sanatos. Recomandarea nutritionistilor este sa servesti in mod special mancaruri bogate in carbohidrati si proteine. Iar cerealele sunt, din acest punct de vedere, prima optiune: sunt o sursa de energie care iti vor stimula metabolismul si, in plus, au un continut scazut de grasimi.
Cerealele sunt potrivite pentru toate gusturile, intrucat sunt pe baza de grau, de ovaz, de orez, de porumb, orz. Unele contin ingrediente suplimenatre, cum ar fi nucile sau fructele uscate. Majoritatea sunt fortifiate cu o varietate de vitamine, ca acidul folic, vitamina C, cu minerale ca fierul si zincul.
Mai mult decat atat, cerealele sunt cea mai importanta sursa de carbohidrati si, alaturi de cartofi, sunt elementul de baza intr-o dieta sanatoasa. Cerealele de la micul dejun, precum si alte produse ce au la baza cereale � cum este painea - ar trebui sa reprezinte o treime din dieta zilnica.
Datorita continutului de fibra, cerealele ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si aduc un aport esential de minerale, vitamine si antioxidanti.
Micul dejun pe baza de cereale sunt recomandate in dieta controlata, pentru ca te ajuta sa inlaturi senzatia de foame pentru mai mult timp, reducand pofta pentru diverse gustari. In plus, pentru a evita grasimile, cerealele pot fi servite cu lapte cu un continut redus de grasimi sau cu iaurt. Mai mult, organismul isi primeste astfel portia de proteine, calciu si vitamina B. Calciul este esential in mentinerea unei structuri osoase sanatoase, iar servirea unui castronel de lapte cu cereale iti asigura jumatate din necesarul de calciu zilnic.
Cercetarile au aratat ca cerealele de dimineata sunt o sursa importanta pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor necesare copiilor. In plus, acestia se concentreaza mai usor in activitatile zilnice sau la scoala. Un studiu realizat pe un grup de 4000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani arata ca cerealele de dimineata au contribuit cu un procent de 22% din necesarul zilnic de vitamina A, 10% - vitamina C, 27% - fier si 30% - acid folic.
Copiii, femeile si chiar si barbatii ar trebuie sa se gandeasca serios la micul dejun. Nici o scuza nu este perfect justificata cand te gandesti sa sari peste micul dejun.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii