Uleiul de peste - sanatate si riscuri

Asa cum reiese din nume, uleiul de peste este extras din tesutul unsuros si este des folosit in dietele pentru mentinerea sanatatii. Multi nutritionisti recomanda consumul de peste cel putin o data pe saptamana, dar trebuie sa evitati predatorii (rechinii, etc.) ce contin substante daunatoare.

Beneficiile uleiului de peste sunt destul de multe, un numar mare de experti sunt de parere ca acesta ajuta la reglarea colesterolului. Problema aceasta afecteaza multe persoane si, netratata, poate duce la multe complicatii. Atentie si la ficatul de peste ce poate sa contina Vitamina A in cantitati periculoase.

Conform "American Heart Association" consumul zilnic in cantitati corespunzatoare de ulei de peste reduce frecventa mortii subite si a bolilor de inima in general, cat si a numarului de atacuri cerebrale. Nivelul ridicat ai acizilor grasi Omega-3 pot avea efecte negative periculoase cum ar fi atacul de inima.

Riscul de a dezvolta maladii de tip Alzheimer este cu 30% mai redus la persoanele care mananca peste si fructe de mare cel putin o data pe saptamana, fata de cei care nu mananca aceste alimente, se arata intr-un studiu al Universitatii din Louisiana, 2005. Aceasta boala, frecventa la persoanele in varsta, poate duce la pierderea treptata a memoriei.

Pe langa consumul zilnic de peste, uleiul se gaseste in suplimente alimentare disponibile in diverse locatii. Pentru produsele farmaceutice sunt necesare recomandarile medicului. Este foarte important ca fiecare pacient sa citeasca cu atentie etichetele sau instructiunile medicamentelor pe baza de ulei de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia