Supa: Previne raceala si gripa La inceput supa era livrata prin intermediul vanzatorilor, ambulanti in Evul Mediu, dupa care stabili, iar in cele din urma, ce-i drept si mai tarziu, au aparut restaurantele. Chinezii ii atribuiau supei proprietati terapeutice, pregatita din oua de porumbel, supa era denumita ”lunile galbene pe o mare de argint”. Temporal vorbind, supa dateaza de-acum opt mii de ani, pe cand era o fiertura de carne si cereale, iar scopul folosirii era acela de a astampara senzatia de foame. In Grecia Antica, sportivii consumau supa inainte de competitii, pentru a le furniza energie. Iar in Evul Mediu, bolnavii contagiosi primeau supa, aceasta reprezenta pe-atunci principalul fel de mancare. Englezii, beneficiari ai unei clime umede, consuma supa zi de zi. Acestia consuma an de an 2 milioane de cesti. Pe de alta parte, in Scotia se pregateste doar un singur fel de supa, iar restul de meniuri sunt reprezentate de conserve sau semipreparate. Cat priveste formele sub care se prezinta, supele pot fi subtiri, din taietei, de pui, pot fi consistente, gen supa-crema de legume, din carne, peste, oase, organe, sau din organisme marine ori vegetale. Si zau, avem de unde sa alegem: supa de ceapa cu branza, cea de burta, balcanica, borsul rusesc, minestrone italinesc, won-ton-chinez, gazpacho spaniol, biersuppe german ori avgolemono grec. Supa este poate cel mai usor fel de mancare, este usor asimilata, hranitoare, iar temperatura la care este servita (calda, fierbinte) o transforma intr-o pastila anti-raceala si gripa. Supa devine obligatorie celor cu un sistem imunitar scazut, mai ales persoanelor aflate in convalescenta. Bogata in apa, care regleaza digestia, hidrateaza, detoxifica, contine substante nutritive (minerale, grasimi, vitamine) din legume, carne. Supa este recomandata in zilele reci, pentru a stimula sistemul imunitar. Recunoscuta si de alte popoare pentru beneficiile sale, in Africa supa de usturoi vindeca orice boala, iar in Coreea supa preparata din serpi creste longevitatea. Tot longevitate invoca si japonezii cand vorbesc de supa lor “anaise”, fabricata dintr-o pasta de soia, amestecata cu vegetale. Cat priveste supele din America, ei bine, acestea sunt foarte condimentate, ceea ce le recomanda impotriva racelii, gripei, afectiunilor respiratorii. Cu alte cuvinte, serviti un bol cu supa in fiecare zi pentru a intinde o mana de ajutor sistemului imunitar!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii