Sucul de mere cu pulpa e foarte bogat in antioxidanti

Sucul de mere cu pulpa e foarte bogat in antioxidanti

Cercetatorii au testat patru sortimente de suc de mere, din doua soiuri de mere. Oamenii de stiinta au testat un suc de mere tulbure, cu pulpa, iar rezultatele au aratat ca in sucul de mere tulbure se gasesc de patru ori mai multi antioxidanti  (polifenoli) decat in suc de mere limpede. Totusi in magazine se gaseste in general doar suc de mere limpede. Sucul de mere limpede, considerat mult timp mai placut de catre consumatori din punct de vedere estetic, este produs prin procesare suplimentara pentru a elimina orice substanta solida de mere. De asemenea, producatorii de sucuri si marii comercianti au favorizat comercializarea de suc de mere foarte procesat, limpede, deoarece acesta are un termen de valabilitate mult mai mare decat sucul de mere cu pulpa. In concluzie, sfatul nostru este sa alegi un suc de mere natural pentru o viata sanatoasa! Rezultatele testelor sunt foarte clare: sucul de mere tulbure este mult mai eficient decat cel limpede la eliminarea radicalilor liberi. Acesti radicali liberi, despre care tot auzim afecteaza celulele si au rolul lor in dezvoltarea anumitor afectiuni. Atunci cand sucul de mere tulbure a fost limpezit, cercetatorii au descoperit ca activitatea antioxidanta din sucul de mere a fost redusa semnificativ. Sursa acestui articol este blogul Valea Mare, direct din natura: blog.valea-mare.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia