Sparanghelul - aromat si rafinat

Sparanghelul - aromat si rafinat

  Cand il gasesti
Importurile sunt teoretic disponibile pe tot parcursul anului, dar sparanghelul cultivat in tara noastra poate fi cumparat din luna mai, pana la sfarsitul lui iunie. Cum il alegi
Varfurile ar trebui sa fie ferme si proaspete, asa ca nu te orienta catre sparanghelul prea moale.   Cum il cureti
Spala-l bine si, in cazul in care ai cumparat sparanghel ceva mai mare, indoaie-i teaca pana se rupe si indeparteaza partea lemnoasa.   Cum il pastrezi
Impacheteaza-l intr-un servet umed de hartie si tine-l in frigider, intr-o punga de plastic sau o punga de hartie gaurita. De asemenea, il poti aseza intr-un pahar cu apa rece, pe care sa il tii tot in interiorul frigiderului. Cum il servesti
Il poti fierbe timp de 3-5 minute sau il poti prepara la aburi timp de 4-5 minute, în funcţie de marime. Se serveste cu sos olandez sau unt topit fierbinte. De asemenea, il poti toca si adauga ca ingredient la o placinta sau il poti combina cu mazare, fasole verde, spanac proaspat si busuioc – va deveni un ingredient ideal pentru paste.
Sparanghelul se consuma si prajit sau la gratar, cu parmezan sau sunca prosciutto. Inspira-te dintr-una din retetele noastre cu sparanghel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia