Slabeste sanatos!

Daca vrei sa sa tii o cura de slabire este foarte important ca activitatea organismului sa nu fie dereglata. Daca reduci considerabil cantitatea alimentelor, organismul tau va crede ca trece printr-o perioada grea si va fac provizii suplimentare... Nu te concentra pe cit maninci, ci pe ce maninci!


In marea majoritate a cazurilor, cele citeva kilograme pe care le consideri in plus se datoreaza unei alimentatii prea bogate in calorii in raport cu efortul fizic. Numeroase persoane se ingrasa pur si simplu pentru faptul ca nu cunosc regulile de baza ale nutritiei sau datorita schimbarii regimului de viata (de exemplu, devin sedentare, din cauza serviciului).

Inainte de a urma un regim de slabire este bine sa iti schimbi conceptia fata de mincare. In cele mai multe cazuri, regimul alimentar pe care il urmezi trebuie sa fie hipocaloric in comparatie cu dieta obisnuita. Un regim trebuie sa fie echilibrat, nu foarte bogat in grasimi, dar care sa asigure proteine, vitamine si minerale necesare organismului. Regimul trebuie adaptat nevoilor tale, astfel incit sa nu renunti la placerile zilnice si la viata sociala. Cu cit pierderea kilogramelor este mai lenta, cu atit mai bune vor fi rezultatele si ai mai multe sanse ca dupa incetarea regimului sa nu pui la loc ce ai dat jos...

Doua faze

Regimul trebuie sa se deruleze in doua etape: o perioada de atac de 2 - 3 luni, in care trebuie sa dai jos kilogramele si o faza de stabilitate, in care exista inca restrictii, ce iti vor permite sa te mentii in forma.
In prima perioada, foarte important este sa reduci numarul caloriilor. Daca pina acum consumai 2500 de calorii pe zi, limiteaza-te la 1800. Diminueaza aportul lipidelor. Invata sa gatesti fara grasimi si sa nu mai maninci carne grasa si grea: cirnati, carne de porc, de vita. Consuma, in schimb, puiul si pestele. Opreste consumul de bauturi dulci, acidulate, alcoolizate si excitante nervoase (ceai, cafea). Maninca putin si des, de 3 - 4 ori pe zi. La prinz si seara consuma legume proaspete, bogate in fibra pe care stoamcul le va digera fara probleme. In timpul zilei maninca lactate, importante pentru aportul de proteine si calciu, si fructe proaspete, nu foarte dulci (dar nu mai mult de doua pe zi). Marul, bogat in fibra, este fructul recomandat in majoritatea regimurilor alimentare. Maninca regulat cereale si legume (mazare, linte, de exemplu) pentru ca sint absorbite mai greu de organism si tin de foame. Recomandate sint supele de legume, fara grasimi, mai bune decit salatele, pentru ca potolesc foamea mai mult timp. Nu pune insa unt in supa! Le poti da gust cu un ou batut sau cu lapte foarte putin gras.
Ca sa absorbi mai putine calorii, maninca foarte incet si mesteca de fiecare data de cel putin zece ori. Daca simti ca te-ai saturat nu mai minca! Un exercitiu bun este sa nu maninci tot din farfurie. Bea lichide intre mese (apa, ceai).
Este important sa faci miscare in perioada regimului. Sint suficiente 10 minute de gimnastica in fiecare dimineata.
Nu trebuie sa devii obsedata de calorii, dar este bine sa cunosti valorile diverselor alimente, pentru a urma un regim corect. Foarte important este sa incepi sa urmezi un regim alimentar doar daca te-ai hotarit sa mergi pina la capat.

Ca sa te orientezi mai bine, poti incepe prin a investiga regimul alimentar pe care il urmezi in prezent, in mod obisnuit. Noteaza-ti, timp de trei zile, ce maninci si ce in circumstante. Calculeaza aportul caloric. Astfel, vei vedea ce evenimente sau in ce situatii maninci mai mult sau cind esti tentat sa consumi mai multe dulciuri, grasimi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia