Sanatos, apetisant sau neobisnuit?

De ce de cele mai multe ori avem impresia ca alimentele neobisnuite apartin altor culturi, altor tari sau altor rase? Desi stomacul nostru nu face diferenta dintre carnea de oaie sau proteinele din carnea de arici (da, arici!), gustul, aspectul, dar si ceea ce am invatat de mici ne determina sa clasificam alimentele in obisnuite sau mai putin obisnuite, bune sau rele, apetisante sau dezgustatoare.

Oricat de bizar ni s-ar parea, unii oameni consuma cu placere carnea de arici sau ochii unui miel prajit; mai mult decat atat, ele sunt considerate delicatese. Creierul de miel este apreciat in tarile din Orientul Apropiat, iar o parte din arabi si chinezi consuma cu placere carnea din cocoasa camilelor. Ea este intai marinata si apoi prajita.

Unii bucatari francezi folosesc pintenii cocosilor pentru a decora mancarurile pe baza de carne de pui, iar in America Centrala si de Sud, carnea de iguana reprezinta un adevarat deliciu culinar. Sa nu mai spunem ca aborigenii din Australia prefera furnicile si carnea de cangur.

Nu este un secret faptul ca unele popoare consuma carne de caine; chinezii si coreeni apreciaza aceas incredibil fel de mancare in ciuda protestelor Asociatiilor pentru protectia animalelor. Tot in China, dar si in Rusia se serveste carne de urs, desi in prezent este aproape imposibil sa gasesti aceasta delicatesa; singurii care o mai consuma sunt vanatorii.

Printre delicii culinare iesite din comun regasim si greieri (in Africa), soparle si viermi de matase, dar si carne de elefant (trompa), foca sau sarpe.

Diversitatea culturala ne determina sa acceptam si sa intelegem preferintele culinare ale altor popoare; pana la urma, este o chestiune de gust si fiecare este liber sa aleaga ce va manca la cina si cu ce isi va asezona masa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia