In fiecare toamna, prunele sunt alegerea potrivita pentru toti cei care cauta sa consume fructe ce au efecte benefice asupra organismului.
De fapt, este chiar recomandata o cura de prune de doua sau trei saptamani, acestea fiind o sursa naturala de vitamine si de minerale. Totodata, consumul regulat de prune ajuta si la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului.
Ele contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, dar si acizi organici, protide si celuloza sau substante cu proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante.
In acelasi timp, o dieta care include cat mai multe prune inseamna si o mintea sanatoase. Acestea contin fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane. De asemenea, fenolii, alti compusi benefici din prune, protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului uman.
Alte avantaje ale consumului de prune:
- asigura un plus de energie, datorita continului mare de zaharuri naturale.
- alunga oboseala si senzatia de stres.
- sporesc capacitatea de absorbtie a fierului.
- stimuleaza memoria - antioxidantii puternici elimina celulele deteriorate care afecteaza memoria
- te ajuta sa slabesti - vitamina C ajuta la producerea carnitinei, substanta care joaca un rol important in descompunerea tesutului adipos, transformandu-l in energie.
- ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer - pigmentul rosiatic al prunelor, numit antocianina, fiind un antioxidant puternic.
- intaresc oasele - vitamina A, aflata in cantitati semnificative in prune, intareste si stimuleaza cresterea oaselor.
Descopera ce poti gati cu prune
Surse articol: realfoodforlife.com, csid.ro, en.wikipedia.org
Sursa foto: realfoodforlife.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii