Pentru preparate sanatoase, foloseste focul potrivit

Focul, timpul si modul de frigere, coacere, fierbere la diferite preparate. Cand mancarea incepe sa fiarba, focul trebuie intretinut potrivit, nici prea tare, nici prea slab. Mancarea trebuie sa fiarba incet si acoperita.

Toate mancarurile cu sos sunt mai gustoase daca le punem sa scada in cuptor timp de 15-20 minute.

Cand pregatim o friptura de curcan, purcel, miel, gasca, pulpa de porc, vitel sau berbec, in intregime, focul la inceput trebuie sa fie mai mic, ca sa patrunda carnea incet, apoi treptat se intareste focul, din ce in ce mai mult, pana cand friptura devine rumena.

La fripturi mai mici, facem de la inceput focul mai tare. Timpul necesar pentru frigerea unui pui este de 30-45 minute, a unei rate – o ora, a unei gaste – o ora si jumatate, iar a unui curcan, aproape doua ore.

Sufleurile se dau la cuptor cu 30-35 minute inainte de a fi servite. Supa de carne trebuie sa fiarba foarte incet si acoperit timp de 3 ore. Rasolul gustos si moale se obtine numai daca este fiert la foc scazut, in vas acoperit, 2 ½ - 3 ore. Unele gospodine cred ca pot fierbe carnea repede la foc iute; este o greseala, deoarece in acest caz carnea se moaie numai pe deasupra, in interior ramane tare oricat ar mai fierbe.

Cand o mancare are prea multa zeama si trebuie sa fie mai scazuta, dupa ce este pe jumatate gata, se lasa o parte din cratita neacoperita.

Painea se coace la inceput la foc mic, iar dupa ce s-a ridicat bine, se potriveste focul mai iute. La fel toate preparatele cu drojdie.

Torturile se coc la foc mic.

Autor: Cumatra Ana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia