Nu manca in graba Studiile spun ca persoanele care mananca rapid consuma mai multa hrana in mai putin timp, fara sa-si dea seama de asta. Daca mananci in tihna, organismul isi da seama cand te-ai saturat si te face sa te opresti atunci cand e cazul. Iti recomandam un mic truc: incearca sa mesteci fiecare imbucaturi de 15-20 de ori si sa faci mici pauze inainte de a te servi din nou din farfurie. Nu face altceva in timp ce mananci Poate te-ai obisnuit sa iti citesti mailurile sau sa faci cumparaturi online atunci cand mananci. Stiai ca daca in timpul mesei te dedici si altor activitati, e foarte posibil sa ai impresia ca ai mancat mai putin? Exista si o solutie: inainte de a deschide calculatorul sau televizorul, pune-ti in farfurie exact cat stii ca vrei sa mananci. Nu manca sub influenta stresului sau oboselii Stresul si oboseala te determina de obicei sa mananci ceva bun? Carbohidratii din mancare vor produce un val de serotonina, cunoscuta si ca hormonul fericirii. Problema sta in faptul ca, dupa aparitia serotoninei, va urma o senzatie destul de periculoasa pentru sanatatea organismului: vei simti nevoia acuta de a manca dulciuri. Iata un truc la care poti apela: atunci cand vrei sa iti cumperi o gustare care sa iti potoleasca stresul, pune banii deoparte ( poti apela la un portofel pe care sa il pastrezi la indemana, pe post de pusculita ). Pe masura ce banii se vor strange, vei constata ca ai o motivatie pentru a te indeparta de obiceiurile culinare daunatoare: dupa un timp iti vei putea cumpara ceva dragut din economii. Nu goli farfuria de fiecare data Portiile din restaurante devin tot mai mari, chiar si acasa ai tendinta sa umpli farfuria mai mult decat e cazul...si totusi traiesti cu ideea ca e necesar sa termini totul din farfurie. Pe scurt, chiar daca stomacul e satul, ai tendinta de a manca din inertie. Incearca sa pregatesti portii moderate sau comanda jumatate de portie, mai ales daca nu iti este foarte foame. Nu te gandi ca fiecare masa trebuie sa contina carne Incearca sa mananci mai putina carne si vei observa ca acumulezi o cantitate mai mica de calorii. Transforma carnea in garnitura: o salata mare in catre adaugi cateva bucatele de carne, ori legume la gratar cu cateva fasii de friptura de pui. Gandeste-te la faptul ca majoritatea legumelor pot fi pregatite in acelasi mod precum carnea: prajite, la cuptor, la gratar sau marinate. Le poti adauga condimente si vei descoperi aroma lor deosebita, care te va ajuta sa stai departe de carne.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii