O reteta sanatoasa de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

O reteta sanatoasa de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation

Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker)

O aveti mai jos:

"Fiindca am fost rugata sa prepar si alte retete, in afara de faimoasele mele sarmale vegane folosind un slow cooker, am ales Crock-Pot-ul, acesta fiind slow cooker-ul original, si v-am pregatit o reteta surpriza plus un concurs.

Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.

Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.

Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei."

Linte cu legume si condimente indiene


Ingrediente:

500 g linte rosie uscata
½ kg dovleac placintar razuit
2 ardei kapia
2 morcovi razuiti
2 radacini patrunjel razuite fin
10 g mix de condimente: coriandru, marar, cimbru, piper, usturoi etc.
1 ceapa mare tocata fin
5 catei de usturoi zdrobiti
10 g chimen macinat fin
10 g turmeric
20 g condiment indian Garam Masala
200 ml lapte de cocos din conserva sau proaspat
250 ml suc de rosii
500 ml apa filtrata
sare neiodata dupa gust

Instructiuni:

Pentru a grabi procesul, ingredientele care necesita razuire le-am procesat in robotul de bucatarie.

Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.

Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa. Consum si pastrare: Dupa cele 3:30 ore preparatul este gata si are un gust de vis. Veti vedea ca aromele sunt mult mai intense ca la mancarea gatita chiar si la foc mic.

Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.

Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice. 

Descopera mai multe retete de Ligia Pop in cartea de bucate: Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa



Sursa foto si articol: ligiapop.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
4
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
5
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce