Au trecut sarbatorile si ai inceput deja sa te gindesti la cit ai mincat si cum sa dai jos kilogramele in plus. Ti-ai propus sa urmezi un regim echilibrat in urmatoarele luni? Ai grija nu doar la ce pui in farfurie, ci si la cit!
Foarte multi dintre noi nu stiu cit inseamna o portie. Occidentalii sint prea putin preocupati daca maninca mai mult decit ar trebui si nu se ridica de la masa pina nu simt ca au stomacul plin. Nu sint doar vorbe, sint fapte, demonstrate de cercetatorii americani de la Universitatea de Stat din Pennsylvania.
Nutritionistii au ales un fel de mincare foarte gustos pentru a demonstra cit de importanta este marimea portiei: macaroane cu brinza. Timp de patru zile, 51 de barbati si femei cu greutate normala au venit la facultate pentru a servi prinzul. Persoanele dintr-un grup au primit cite o portie din cele patru asezate pe un platou, fiecare cintarind intre 500 si 1000 de grame, diferit in fiecare zi. Cel de-al doilea grup a primit un platou cu macaroane si fiecare s-a servit atit cit a dorit.
Participantii au stat separat si au mincat exact atit cit au dorit. La sfirsit li s-a cerut sa raspunda la citeva intrebari: Cit credeti ca ati mincat? V-ati saturat? Va este sete? Va este greata?
Nutritionistii au aflat ca marimea portiei influenteaza cantitatea de mincare consumata. Persoanele care au optat pentru o portie mai mare, indiferent daca au fost servite sau au ales o bucata mai mare, au consumat mai multe calorii.
Ambele grupuri au mincat foarte mult pe masura ce portia a crescut. Ei au consumat cu 30% mai mult cind li s-a oferit o portie mare decit atunci cind au primit o portie mai mica. Majoritatea obisnuiesc sa manince tot din farfurie.
Reactia la aceasta cercetare a fost aceeasi pentru toate persoanele care au participat la cercetare. Cu totii, cu cit au mincat mai mult, cu atit s-au simtit mai satisfacuti. Nimeni nu a resimit ca i-ar fi greata.
Concluzia acestui studiu arata ca oamenii trebuie educati in legatura cu marimea portiei, ca fiecare trebuie sa isi impuna o masura cind se asaza la masa. Daca esti obisnuit sa maninci mult, o solutie ar fi ca portiile mari sa fie compuse din alimente sarace in calorii, cum sint legumele, fructele, supele usoare. Una dintre regulile unui regim alimentar sanatos, echilibrat spune ca niciodata sa nu te ridici de la masa cu stomacul plin, ci sa te opresti in momentul in care simti ca te-ai saturat. Tu asa faci?
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii