Migdalele, gustul dulce al sanatatii

Migdalele, gustul dulce al sanatatii

Previn bolile de inima si promoveaza longevitatea Dulci, delicate si cu multe vitamine si minerale, migdalele sunt seminte pe care le putem consuma cu placere in perioada postului. Sunt satioase gratie fibrelor naturale. In plus, fibrele naturale previn constipatia, regleaza digestia si previn problemele asociate cu o digestie proasta. Promoveaza sanatatea prin complexul de vitamine din grupa B, la care se adauga calciu, magneziu, zinc, grasimi sanatoase, zaharuri si fosfor. Gratie continutului de fosfor, migdalele sunt alimente ideale pentru vedere. Magneziul combate stresul si instaleaza linistea, la fel ca si zincul. Calciul mentine sistemul osos puternic. In plus, migdalele sunt bogate in calorii si carbohidrati, 100 de grame au 580 de kcal, transformand aceste minunate seminte intr-o hrana satioasa. Iata de ce migdalele pot fi considerate adevarate suplimente nutritive pentru cei care au o alimentatie saraca in nutrienti, care tin post si nu pot manca orice, ori pentru persoanele care sufera de carente de vitamine si minerale. Migdalele vor suplini aceste nevoi, insa trebuie consumate cu grija, intrucat au multe calorii. Gratie continutului de grasimi mononesaturate, migdalele scad nivelul de colesterol total, grasimile din sange, dar si colesterolul rau, adica LDL, acel nivel de colesterol care promoveaza bolile de inima, prin depunerea de grasimi pe peretii arterelor, ingreunand fluxul sanguin si crescand riscul formarii de cheaguri de sange. Insa, prin consumul de migdale, riscul de a dezvolta boli de inima scade considerabil de mult. Astfel, migdalele promoveaza sanatatea sistemul cardiovascular. In plus, migdalele reduc glicemia din sange si pot fi incluse cu succes in meniul persoanelor care sufera de sindrom metabolic. Mentin greutatea corporala Migdalele daca sunt consumate cu masura pot mentine greutatea corporala si chiar sa promoveze scaderea in greutate. Gratie grasimilor mononesaturate, a fibrelor naturale, migdalele instaleaza senzatia de satietate, practic tin de foame. Absorb depozitele de grasimi din organism si ajuta in mentinerea greutatii pe termen lung. Migdalele pot fi incluse in retete de deserturi, dar nu numai. Recomandat este sa se consume in stare proaspata si mai putin este indicat sa se prajeasca, servindu-se cu sare. Migdalele pot da gust micului dejun daca sunt servite alaturi de fulgi din cereale integrale, lapte degreat si felii de fructe proaspete sau confiate. Dar de cele mai multe ori aroma lor delicata, dulceaga este asociata cu placerea servirii unui desert desavarsit. Iata de ce migdalele ii inspira pe multi bucatari in preparara de creme de prajituri, creme de tort, in checuri, in prajituri si multe alte ispite dulci. Uleiul de migdale sterge semnele de oboseala vizibile Si uleiul de migdale dulci este bogat in nutrienti. Acesta este un adevarat rasfat pentru ten, mai ales pentru cel uscat. Hidrateaza si hraneste epiderma. Poate fi folosit in masti, masaje pentru par si piele. Poate fi folisit chiar si pe post de demachiant, caci uleiul de migdale dulci elimina cearcanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia